HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ακραίο καιρικό φαινόμενο από την 1η Απριλίου – Τι θα γίνει


Πρώιμο καλοκαιράκι από την 1η Απριλίου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη... η οποία θα δει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο με θερμοκρασίες έως και 16 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Τις υψηλότερες, ωστόσο, θερμοκρασίες δεν θα τις δει η νότια Ευρώπη, αλλά η ανατολική και τα Βαλκάνια, με τη Ρωσία και την Πολωνία να είναι στα «κόκκινα». Αντιθέτως, η Ιταλία και η Ισπανία θα είναι σε πιο φυσιολογικά θερμοκρασιακά επίπεδα, όπως φαίνεται στους χάρτες που ανέβασε στο Facebook, ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, Κώστας Λαγουβάρδος.

Τις αποκλίσεις αυτές, τις χαρακτηρίζει ως ακραίες.

kairos1 d30b6

«Ο πρώτος χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει την απόκλιση της θερμοκρασίας στο επίπεδο των 850 hPa* (περίπου 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια) στην Ευρώπη, με τη θερμοκρασία να είναι έως και 16 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα στον χάρτη), κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Οι αποκλίσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως ακραίες», γράφει.

Παρόμοια η εικόνα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ενδιαφέρον έχει να δούμε και την ίδια εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο (δεύτερος χάρτης). Πολλές περιοχές του Βορείου Ημισφαιρίου αναμένεται να έχουν την Πρωταπριλιά πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως σε περιοχές των ΗΠΑ, στον Ανατολικό Καναδά και στη Γροιλανδία, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (όπως προαναφέραμε) καθώς και περιοχές της Κίνας», γράφει.

433956809_10231922300696078_934082409733231610_n_020c4.jpg

Πάντως, την Τετάρτη, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λαγουβάρδος, τόνισε πως θα υπάρξει μια θερμή εισβολή, η οποία αν επιβεβαιωθεί, θα είναι μια πολύ ισχυρή καιρική ανωμαλία για ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης.

«Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερες τιμές από αυτές που είδαμε σήμερα, αλλά θα επηρεάσει και τα Βόρεια περισσότερο», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός την Πρωταπριλιά θα έχει ένα παράδοξο στην Ευρώπη. Αν και στη δυτική Ευρώπη το καθολικό Πάσχα θα κυλήσει με θερμοκρασίες σχετικά χαμηλές, το μεσημέρι θα φτάνει τους 12 με 15 βαθμούς. Στην ανατολική Ευρώπη υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή στη Βαρσοβία το θερμόμετρο θα φτάσει τους 25 βαθμούς και στη Μόσχα τη Δευτέρα τους 21 βαθμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια