HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μήπως τελικά ξεκίνησε η προεκλογική κούρσα των φετινών εκλογών του Επιμελητηρίου Πιερίας;


Όσοι έχουνε εθισμό με τις εκλογές, παρ’ ότι ζήσαμε μια έντονη προεκλογική περίοδο το 2023 (θυμίζουμε εθνικές και αυτοδιοικητικές μαζί), δεν θα μείνουν παραπονεμένοι ούτε το 2024.

Εκτός από τις επερχόμενες Ευροεκλογές το καλοκαίρι, όπου εκεί το ενδιαφέρον θα είναι αρκετά μεγάλο, ύστερα και απ’ ότι βιώνει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, ακολουθούν και οι εκλογές των Επιμελητηρίων σε όλη την Ελλάδα.

Μετά από διαδοχικές αναβολές, και με την θητεία να παρατείνεται για περισσότερο καιρό απ’ ότι προβλέπεται κανονικά, τελικά η ημερομηνία των εκλογών (πάλι εκτός απροόπτου φυσικά), ορίστηκε για να γίνουν από 15 Νοεμβρίου ως και 15 Δεκεμβρίου του 2024, όπως ορίζεται στον Ν. 5046/2023,που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 137/29.7.2023 Τεύχος Α’ φύλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Η θητεία των επιμελητηριακών οργάνων διοίκησης έχει παραταθεί ήδη επί δύο χρόνια και οι διοικήσεις τους διανύουν το έκτο έτος τους.

Εκ του νόμου οι Επιμελητηριακές εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, όμως ήδη έχουν δοθεί δύο παρατάσεις στη θητεία των οργάνων διοίκησης σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Κανονικά δηλαδή, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιούνταν τον Δεκέμβριο του 2021, ωστόσο με τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου εκείνης της χρονιάς, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά διεξαγωγής των εκλογών για το διάστημα 15-22 Νοεμβρίου 2022. Μεσολάβησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές επιπτώσεις του στη χώρα με αποτέλεσμα  για να δοθεί και δεύτερη αναβολή και να μετατεθούν οι εκλογές στο διάστημα 15 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου του 2023. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι εκλογές μεταφέρονται για το 2024 σε ημερομηνία μεταξύ 15 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Επιμελητηρίου.

Παρ’ ότι ο νυν πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου έχει μια μακροσκελή και επιτυχημένη ομολογουμένως  πορεία στην θέση του, οι φήμες τον θέλουν να διεκδικεί ακόμη μία θητεία (την τελευταία του όπως δηλώνει ο ίδιος στο φιλικό του περιβάλλον), στην θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Και μπορεί τις προηγούμενες φορές να κέρδισε τις εκλογές σχετικά εύκολα, αυτή την φορά ωστόσο φαίνεται να δυσκολεύουν τα πράγματα για εκείνον. Ο λόγος είναι η εμφάνιση ενός νέου διεκδικητή. Του κ. Κωνσταντίνου Πίτσια, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας σούπερμάρκετ «ΠΙΤΣΙΑΣ» που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Πιερία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο ίδιος βέβαια, ο κ. Πίτσιας, επίσημα δεν έχει ανακοινώσει κάτι, αλλά τόσο σε φίλους και γνωστούς, δεν αρνείται ότι θέλει να διεκδικήσει την θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας στις φετινές εκλογές, όταν των ρωτάνε. Άλλωστε τον βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να εμφανίζεται είτε μόνος είτε με συνοδεία φίλων και συνεργατών του σε διάφορες κοσμικές, πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και να κάνει χειραψίες με πολύ κόσμο.

Αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον του για τα δρώμενα της Πιερίας, ενώ μέχρι σήμερα ήταν απορροφημένος στις επιχειρήσεις του και δεν εμφανιζόταν σχεδόν πουθενά, δεν μπορεί παρά να επιβεβαιώνει τις παραπάνω φήμες.

Άρα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ξεκίνησε άτυπα η προεκλογική κούρσα για τις φετινές εκλογές του Επιμελητηρίου ή να περιμένουμε μήπως εμφανιστεί και τρίτος ή τέταρτος δελφίνος για την θέση του προέδρου στο Επιμελητήριο Πιερίας.

Με λίγη υπομονή θα τα δούμε όλα να εξελίσσονται τον επόμενο καιρό μπροστά μας, και τότε θα ξεκινήσουμε ν’ απαντάμε στα ερωτήματα που θα προκύπτουν καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο…


Διαβάστε ακόμη:

Η πολύχρονη πολιτιστική παρέμβαση του Θεάτρου Πήγασος σε μία μοναδική έκθεση (video)

Ηλίας Πολύζος: «Απο αδιαφορία και η ανευθυνότητα της προηγούμενης διοίκησης παρ’ ολίγο θα έκλειναν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας»

Αριστείδης Αγγέλου: «Δηλώνω απερίφραστα ότι θα εργαστώ πιστά για τα ιδεώδη του Διεθνούς Ιδρύματος»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια