HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Προετοιμασίες για το καλοκαίρι στην παραλιακή ζώνη - Οι εργασίες ξεκίνησαν - Αυτοψία από τον Δήμαρχο Κατερίνης Ι. Ντούμο


Επιτόπια επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα μία σειρά παρεμβάσεων που συνδέονται με τη φροντίδα και προετοιμασία του συνόλου των υποδομών και εγκαταστάσεων εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος. 

«Υλοποιούμε εργασίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της τουριστικής εικόνας των ακτών μας. Στόχος μας, να εξασφαλίσουμε έναν ποιοτικό περιβάλλοντα χώρο σε όλο το παραλιακό μέτωπο, τον οποίο θα χαίρονται τόσο οι Δημότες, όσο και οι επισκέπτες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι υπηρεσίες μας, σε  συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα είναι σε ετοιμότητα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος. 

Τον Δήμαρχο συνόδευαν, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Κώστας Τσιουκάνης, ο ειδικός συνεργάτης, Χαράλαμπος Φωκαΐδης, στελέχη του Δήμου κ.ά. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης θα ξεκινήσουν άμεσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παραλίας (γήπεδα μπάσκετ, τένις, περίφραξη κ.ά.), την αποκατάσταση των υφιστάμενων φθορών και τη διαμόρφωση εκ νέου των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, προκειμένου να καταστούν και πάλι προσβάσιμοι στους φίλους των σπορ. 

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι ήδη η συντήρηση του πρασίνου, ο καθαρισμός χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους κ.ά., ενώ προγραμματίζονται παρεμβάσεις για τη φύτευση των παρτεριών με θάμνους, πολυετή ανθοφόρα και φυτά εδαφοκάλυψης. 

Επιπλέον,  στην ακτή της Παραλίας, συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμό και διαμόρφωση – διευθέτηση της άμμου. Πέρα από τον καθαρισμό και τη διαρκή συντήρηση υποδομών, η προσφορά υπηρεσιών που βελτιώνει την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα εντατικοποιηθεί και θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στις εγκαταστάσεις υγιεινής, δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑμεΑ, μέριμνας για τους κάδους απορριμμάτων, καθώς και ασφάλειας στο σύνολο της παραλιακής ζώνης. 


Δημοτικό πάρκο & γήπεδο στην οδό Διγενή Ακρίτα

Κατά τη μετάβαση προς το παραλιακό μέτωπο έγινε αυτοψία στο γήπεδο (συμβολή των οδών Ρούπελ & Διγενή Ακρίτα, δίπλα από τη στέγη του ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ»), όπου θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση σημείων του αγωνιστικού χώρου. 

Τέλος, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος/Πρασίνου επισκέφθηκαν στο δημοτικό πάρκο, τον υφιστάμενο χώρο εναπόθεσης των χόρτων ο οποίος τείνει να γίνει σκουπιδότοπος και εστία μόλυνσης για την περιοχή. Όπως τονίσθηκε, θα γίνει άμεσα καθαρισμός του, ενώ θα ακολουθήσει παρέμβαση για την ειδική δαμόρφωση - κατασκευή νέου χώρου εναπόθεσης χόρτων, ο οποίος θα κλειδώνει, προκειμένου να μην είναι δυνατή η ρίψη απορριμμάτων. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια