HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έκθεση 2024: Το θέμα που έπεσε στη Νεοελληνική Γλώσσα στα ΓΕΛ


Την σκυτάλη από τα ΕΠΑΛ πήραν σήμερα, Παρασκευή,
 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι έκατσαν στα θρανία για να δώσουν Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Έκθεση) κατά την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων 2024. Από νωρίς το πρωί μαθητές και γονείς βρέθηκαν στα προαύλια των σχολείων, αναμένοντας το σύνθημα για την είσοδό τους στις αίθουσες λίγο μετά τις 8.30 το πρωί.

Η είσοδος των παιδιών στις τάξεις έγινε χωρίς προβλήματα, με τα θέματα να τους δίνονται στις 9 το πρωί. Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί το υπ. Παιδείας δημοσίευσε τα θέματα στη σελίδα του.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα για την αξία των ταξιδιών σε ένα άρθρο 300 - 400 λέξεων. Επίσης κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από κείμενα της Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου, του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά.

«Στο Κείμενο 1 διατυπώνεται η θέση ότι τα ταξίδια αποτελούν «τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο ψυχικής εκτόνωσης και αναζωογόνησης του κάθε ανθρώπου».

α) Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την παραπάνω θέση της συντάκτριας και γιατί; β) Εσείς, ποιους τρόπους επιλέγετε, για να αναζητήσετε την προσωπική σας ηρεμία και ισορροπία και για ποιους λόγους κάνετε αυτές τις επιλογές;

Αξιοποιώντας δημιουργικά τα Κείμενα 1 και 2 να παρουσιάσετε τις απόψεις σας σε άρθρο 350-400 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου σας.

Δείτε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση για το 2024:

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι κοινό για τους υποψηφίους όλων των κατευθύνσεων και απαιτεί κριτική σκέψη.

Από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού. Ωστόσο, θα υπάρξει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια