HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Κατερινιώτης προπονητής ποδοσφαίρου Νίκος Γιάγκου διαπρέπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Η Κατερίνη, η Πιερία και το Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα δικαίως καμαρώνουν για έναν φέρελπι νέο που χρόνια διαπρέπει στο δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, στο κυρίαρχο σπορ της οικουμένης.

Ο Νίκος Γιάγκου, γόνος γονέων με ξεχωριστή αθλητική διαδρομή, του Γιώργου και της Μυράντας Παππά, άνοιξε διάπλατα τον επαγγελματικό του ορίζοντα ξεκινώντας από την Κατερίνη, ξεδίπλωσε το ταλέντο του σε Ελλάδα και χώρες του Εξωτερικού, με τελευταία διετή στάση στο ομόσπονδο κράτος των επτά Εμιράτων της Αραβικής Χερσονήσου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σκιαγραφώντας και γνωρίζοντας το βιογραφικό του διακεκριμένου προπονητή γυμναστικής, διεθνώς καθιερωμένη ειδικότητα ως fitness coach.

Ο Νίκος Γιάγκου αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Κατερίνης. Εισάγεται πρώτος στο ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ. και αποφοιτά με βαθμό άριστα με ειδικότητα στην προπονητική ποδοσφαίρου. Με υποτροφία συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο "Foro Italiko", Πανεπιστήμιο της Ρώμης.Μαθητεύει δίπλα στο Fabio Capello και τον Salvi, στο προπονητικό team της ROMA.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του επιστρέφει στην πόλη του και η πρώτη ομάδα που προσλαμβάνει το νεαρό γυμναστή είναι ο "Βατανιακός", ενώ ακολουθούν ο Πιερικός και ο Αιγινιακός. Μετά από πρόταση του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη κατεβαίνει στην Αθήνα και αναλαμβάνει την ομάδα του Πανιωνίου που αγωνιζόταν στη Super League. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ενώ η ευρωπαϊκή εταιρεία "smart physio" τον βραβεύει ως τον "fitness coach " με τους μηδενικούς τραυματισμούς.

Στη συνέχεια προσλαμβάνεται από τη Ρουμανική ομάδα ποδοσφαίρου "Universitate Kraiova" και τη χρονιά της παρουσίας του Νίκου ο σύλλογος της Κραϊόβας αναδεικνύεται κυπελλούχος Ρουμανίας.

Στην Κύπρο εργάζεται στον ΑΠΟΕΛ ενώ μετά αποδέχεται την εισήγηση και φέρει την ευθύνη για τη φυσική κατάσταση της ομάδας "Alfaizal" στη Σαουδική Αραβία.

Το 2023 μετά από πρόταση του Σουηδού προπονητή Μίλος Μιλόγιεβιτς αναλαμβάνει την φυσική κατάσταση της "AI WASL" ομάδας ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η πορεία της ομάδας είναι αγωνιστικά φανταστική και απόλυτα επιτυχής έτσι ώστε δικαίως κατακτά και το πρωτάθλημα και το κύπελο των ΗΑΕ, μάλιστα μετά από 17 χρόνια.

Ο Νίκος Γιάγκου κατέχει τρία ξενόγλωσσα πτυχία (Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά) ενώ καλείται συχνά να συμμετέχει ως εισηγητής σε συνέδρια και σεμινάρια προπονητικής ανά τον κόσμο.Ο Νίκος με επιμονή, γνώση και υπομονή καταξιώθηκε απλώνοντας τα φτερά του στο διεθνή ορίζοντα. Η οικογένεια του, η κοινωνία και η πόλη του ασφαλώς τον καμαρώνει. Όλοι μας ευχόμαστε ανάλογη καρποφόρα συνέχεια. Όσο για τους κρατούντες τα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τέτοια ταλέντα δεν πρέπει να μένουν αναξιοποίητα και να καρπούνται τα προσόντα του Νίκου άλλες χώρες.

Όχι, η Ελλάδα δεν πρέπει να … «σκοτώνει» άλλο τα παιδιά της.

Σχόλιο: Περικλής Χατζηγιάννης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια