HCN Fiber Connected

Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δυσκολεύουν τα Χριστούγεννα: Διαδοχικές κακοκαιρίες και χιόνια


Μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και τα Χριστούγεννα έδωσε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, περιγράφοντας ένα σκηνικό που από τη σχετική ηρεμία των επόμενων ημερών αναμένεται να μεταβληθεί ξανά προς το πιο χειμερινό μοτίβο όσο πλησιάζουμε στις γιορτές.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία, όπως επισημαίνει, θα αλλάξει εκ νέου, οδηγώντας σε πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Παρότι αυτή η εβδομάδα ξεκινά με ήπιες συνθήκες, χωρίς αξιόλογες βροχοπτώσεις και με αξιοσημείωτη άνοδο της θερμοκρασίας, το μοτίβο αυτό δεν θα διατηρηθεί για πολύ.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων, οι ενδείξεις δείχνουν πως ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε ήδη τις προηγούμενες ημέρες μιλήσει για μια πρώτη εκτίμηση, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα φαίνεται να επιστρέφει σε τροχιά διαδοχικών κακοκαιριών που θα φτάνουν από τα δυτικά και βόρεια της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μειώνονται οι πιθανότητες για ήπιες συνθήκες κοντά στα Χριστούγεννα και ο καιρός διαφαίνεται πιο άστατος και ψυχρός.

Ένα πιθανό σενάριο φέρνει βροχές και χιόνια στα βουνά, με χαρακτηριστικά απόλυτα συμβατά με την εποχή ενώ η ακριβής εξέλιξη θα επιβεβαιωθεί όσο πλησιάζουμε στις γιορτές.

Όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι καιρικές συνθήκες έχουν ήδη αρχίσει να σταθεροποιούνται, με αυτό το πιο ήπιο μοτίβο να διαρκεί περίπου 5 έως 7 ημέρες. Ο Ωμέγα εμποδιστής αναμένεται να λειτουργήσει ως «φράγμα» στις κακοκαιρίες, επιτρέποντας ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, κοντά στα Χριστούγεννα το σκηνικό αναμένεται να μεταβληθεί, καθώς η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα επαναφέρει κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις στα βουνά, δημιουργώντας μια πιο άστατη εικόνα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

  • Τρίτη: Υπολείμματα των βοριάδων θα δώσουν τοπικές βροχές σε Εύβοια, Σποράδες, ορεινές περιοχές Αττικής και Βοιωτίας, καθώς και στην Κρήτη (περισσότερα στα ορεινά).
  • Τετάρτη και Πέμπτη: Σταδιακή επικράτηση καλού καιρού στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Παγερή ατμόσφαιρα νύχτα και πρωί, αλλά συνεχής άνοδος της θερμοκρασίας
  • Παρασκευή και Σάββατο: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί άνω των 20°C, κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια