HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εικόνες εγκατάλειψης σ’ ένα από τα πιο πολυσύχναστα δημόσια κτίρια της Πιερίας. ΝΤΡΟΠΗ!!! (φωτογραφίες)


Πότε έχετε επισκεφθεί τελευταία το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (πρώην Νομαρχία); Εμείς το κάναμε πρόσφατα, όταν ένας από τους συνεργάτες μας χρειάστηκε να μεταβεί εκεί για διεκπεραίωση προσωπικής του υπόθεσης. Το θέαμα όμως που είδαμε μας άφησε άφωνους!!!

Και να φανταστεί κανείς ότι αυτό το κτίριο, το επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες της Πιερίας καθημερινά. Γι’ αυτό και αναρωτηθήκαμε: «Μα καλά. Κανένας δεν παρατήρησε την άθλια κατάσταση του κτιρίου αυτού; Την επικινδυνότητα του;» Έτσι το Kapa-News ξεκίνησε ένα ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, το οποίο είναι σε εξέλιξη, και θα το παρακολουθεί στενά, μέχρι οι «υπεύθυνοι» αποφασίσουν να το λύσουν.

Το κτίριο λοιπόν, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι σε άθλια, σχεδόν επικίνδυνη κατάσταση, αφού υπάρχουν ρωγμές τόσο στους τοίχους, όσο και στα κύρια δοκάρια της οικοδομής. Για να μην μιλήσουμε για την υγρασία που ταλαιπωρεί το κτίριο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτό φυσικά μπορεί κανείς να το καταλάβει από την μούχλα που υπάρχει στους τοίχους και την δυσάρεστη μυρωδιά που αναδύεται από τα εμφανή σημεία διαρροών που υπάρχουν παντού!

Δεν υπάρχει ούτε ένας όροφος του εν λόγω κτιρίου που να μην έχει πρόβλημα. Μάλιστα σε κάποια δοκάρια, αντί να γίνουν εργασίες συντήρησης, τοποθετήθηκαν από πάνω κομμάτια ξύλου, που μοναδικό σκοπό έχουν να καλύψουν και όχι να διορθώσουν το πρόβλημα. Από την είσοδο κιόλας της οικοδομής μπορεί να δει κανείς τα σημάδια της εγκατάλειψης του κτιρίου στην τύχη του και στον αδυσώπητο χρόνο.

Από το ρεπορτάζ ακόμη μάθαμε ότι αυτά δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Μάθαμε ότι οι εργαζόμενοι, εκτός της επικινδυνότητας κατάρρευσης του κτιρίου που αντιμετωπίζουν καθημερινά, είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν χωρίς θέρμανση (τα περισσότερα γραφεία) αφού αυτή έχει διακοπεί από το 2011 περίπου. Μόνο όσα γραφεία είναι τυχερά και έχουν κλιματιστικό έχουν μια υποτυπώδη θέρμανση τον χειμώνα. Τα υπόλοιπα θερμαίνονται είτε με πρωτοβουλία των υπαλλήλων που αναγκάζονται να φέρουν απ’ το σπίτι τους θερμαντικές συσκευές (αερόθερμα, ηλεκτρικά καλοριφέρ κ.λ.π.), είτε δεν θερμαίνονται καθόλου και απλά οι υπάλληλοι ντύνονται πολύ καλά ώστε να μπορούν να δουλέψουν σωστά.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ακόμη, ότι υπάρχει μια τεχνική μελέτη που έγινε πέρυσι, και που αναφέρει τις ζημιές και προϋπολογίζει και το κόστος επισκευής τους. Ωστόσο από πέρυσι μέχρι φέτος δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια. Με μόνιμη (τα τελευταία χρόνια) δικαιολογία της έλλειψης κονδυλίων. Ωστόσο μαθαίνουμε ότι κονδύλια για χορήγηση σε φιέστες και πολιτιστικούς συλλόγους υπάρχουν και δίδονται αφειδώς κάθε χρόνο. Ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχει πολλές πληροφορίες ακόμη να προσθέσει σ’ αυτό το ρεπορτάζ μας.

Εμείς, (η ομάδα του Kapa-News) είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ και να σας αποκαλύψουν όλες τις πληροφορίες γύρω από το θέμα αυτό. Γι’ αυτό και τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε στο θέμα με περισσότερες φωτογραφίες, έγγραφα και βίντεο ώστε να φωτίσουμε κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης. Για την ώρα δείτε από τις φωτογραφίες την σοβαρότητα της κατάστασης μόνοι σας.

Κλείνοντας θέτουμε μόνο μία ερώτηση:

«Αν δεν μπορείτε να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας, αγαπητοί κύριοι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως κύριοι ένοικοι αυτού του κτιρίου, πως θα πείσετε τους πολίτες της Πιερίας ότι μπορείτε να βάλετε σε τάξη όλο τον Νομό;»


Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…











































Η συντακτική ομάδα του

Kapa-News

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Καλά εγώ έχω μια απορία... Λέτε ότι περνάει εκατοντάδες κόσμος καθημερινά απο εκεί. Και δεν βρέθηκε κανένας τόσο καιρό να καταγγείλει αυτή την κατάσταση; Τόση αδιαφορία πια; Είναι απίστευτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό το ερώτημα του επιλόγου που θέτει ο δημοσιογράφος! Επιτέλους πρέπει να σοβαροευτουμε αν θέλουμε να κάνουμε κράτος...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!