HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πως εκδηλώνει το σώμα την αποχή από το σεξ

Όταν δεν κάνετε έρωτα,το σώμα και ο ψυχισμός επαναστατεί . Μπορεί η σκέψη και η λογική να έχουν το δικό τους θεό, αλλά το κορμί έχει άλλους νόμους.

Όσοι καταπιέζουν τη σεξουαλική επιθυμία, ίσως έχουν παρατηρήσει ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα: Η αυπνια και ο εκνευρισμός είναι μερικές μόνο εκδηλώσεις αυτής της καταστασης

Έλλειψη ύπνου

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τελευταία; Το σεξ διεγείρει την έκκριση μιας ορμόνης που είναι γνωστή ως οξυτοκίνη, η οποία συμβάλει στο να κοιμάστε…αβασάνιστα.

Εκνευρισμός

Οι ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις της διάθεσης, ειδικά στη δουλειά και με φίλους, είναι πιθανώς ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Το σώμα σας φωνάζει οτι  θέλει σεξ.

Εξυπακούεται οτι αυτή, δεν είναι η μοναδική αιτία που μπορεί να είστε αγχωμένοι ή κυκλοθυμικοί. Όμως αν έχουν περάσει εβδομάδες ή μήνες από την τελευταία σας σεξουαλική συνεύρεση, αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο κίνδυνο για αρνητικά συναισθήματα όπως ευερεθιστότητα, απαισιοδοξία και απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά.

Φαντασιώσεις

Μέχρι κάποιο βαθμό όλοι έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις ή σεξουαλικά όνειρα, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ως αποτέλεσμα κάποιου ερεθίσματος.Όταν όμως οι φαντασιώσεις αυτού του είδους γίνονται συχνές ή προκύπτουν σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό αποτελεί σαφές σημάδι ότι το σώμα σας επιθυμεί σεξουαλική επαφή και περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα

Χλομάδα- Σπυράκια

Ίσως αντιβαίνει στην κοινή λογική το να σκεφτείτε ότι το σεξ μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματός σας, όμως είναι αλήθεια. Όταν κάνετε σεξ συχνά, οι πόροι σας ανοίγουν και αποβάλλονται οι ακαθαρσίες, οι οποίες διαφορετικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατέλειες στο δέρμα.Προφανώς υπάρχουν καλλυντικά που μπορούν να βοηθήσουν, όμως, όπως κάθε άλλη σωματική δραστηριότητα, το σεξ συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα και της αυξημένης ροής του αίματος.Αν προσέξετε ότι το δέρμα σας έχει χάσει ένα μέρος της φυσικής λάμψης του και ότι έχετε περισσότερα σπυράκια ή περισσότερη ακμή από ό,τι κανονικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σώμα σας θέλει σεξ.

Εσωστρέφεια

Η έλλειψη σεξουαλικών εμπειριών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κοινωνική απομόνωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας παράγει λιγότερες ενδορφίνες, ορμόνες που προάγουν μια καλύτερη διάθεση και την επιθυμία να βρίσκεστε με άλλους ανθρώπους.

Σωματική δυσφορία

Αισθάνεστε περισσότερο πόνο από ό,τι συνήθως; Η έλλειψη σεξ έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή σεροτονίνης και ενδορφινών -των «ορμονών της χαράς» που είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα του πόνου.

Φοβίες

Πιθανώς, όταν σταματάτε να κάνετε σεξ, ίσως αρχίσετε να αισθάνεστε ανασφάλεια για τον εαυτό σας και για όλα όσα κάνετε.Το σεξ είναι μια δραστηριότητα που βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, επιτρέποντας σε άντρες και γυναίκες να αισθάνονται ότι τους επιθυμούν και ότι τους νοιάζονται.Όταν δεν έχετε αυτή την εμπειρία, προκαλείται έλλειψη ικανοποίησης από τον εαυτό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ανησυχία και δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.

Μοναξιά

Αν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία σας σεξουαλική δραστηριότητα, το βάρος και η απόγνωση της μοναξιάς σας μπορεί να παρακάμψουν τη σωστή σας κρίση και να συμβεί οτιδήποτε από τα εξής:

Να αποφασίσετε να τηλεφωνήσετε σε κάποιον/κάποια πρώην σας ή να τα ξαναβρείτε.

Να προσπαθήσετε να κάνετε σεξ με κάποιο κοντινό σας άτομο -φίλο (ή φίλη) ή συνάδελφο.

Να καταλήξετε να κάνετε περιστασιακό σεξ με κάποιο άγνωστο άτομο που συναντάτε σε κάποιο πάρτι ή μπαρ, ειδικά μετά από μερικά ποτά.

Όλα αυτά μπορεί να είναι λανθασμένες αποφάσεις με πιθανώς αρνητικές συνέπειες, αν και αυτό δεν ισχύει πάντα.


Πηγή: meygeia.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια