HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες φέρνει η «Υπατία»

Με τα χιόνια να περιορίζονται αργά και σταδιακά, σε σχέση με τη χθεσινή εικόνα, και να δίνουν τη θέση τους σε θυελλώδεις νοτιάδες και καταιγίδες, ο «Τηλέμαχος» αφήνει πίσω του λευκά τοπία και παγετό και δίνει τη θέση του στο νέο κύμα κακοκαιρίας, που αρχίζει από σήμερα, την «Υπατία». Τα έντονα φαινόμενα σε κάθε περίπτωση παραμένουν.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας εξακολουθεί να χιονίζει- μεταξύ άλλων και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- ενώ ο πάγος σε δρόμους και πεζοδρόμια απαιτεί μεγάλη προσοχή από οδηγούς και πεζούς. Το κρύο παραμένει τσουχτερό και το θερμόμετρο δείχνει πολύ κοντά στο μηδέν ακόμα και στην Αθήνα.

Κλειστά σχολεία

Τα σχολεία είναι και σήμερα κλειστά σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω του καιρού και για την ασφάλεια των μαθητών. Στη Θεσσαλονίκη, ο δήμος αποφάσισε το πρωί την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων, καθώς χιόνι έπεφτε και στο κέντρο της πόλης, και οι γονείς κλήθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους που βρίσκονταν ήδη στις τάξεις τους. Κλειστά είναι και δύο σχολικά συγκροτήματα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην Κυψέλη.

Μεταξύ άλλων, δεν λειτουργούν σήμερα οι σχολικές μονάδες σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Ηλείας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων αλλά και της Κρήτης. Σε κάποιες περιπτώσεις τα σχολεία άνοιξαν αλλά με κάποιες ώρες καθυστέρηση, λόγω του πρωινού παγετού.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο, αλλά σε μικρότερο βαθμό από χθες.
Από τα ξημερώματα χιονίζει στο νομό Ιωαννίνων και στους ορεινούς δήμους της Άρτας. Συνεργεία των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να μην κλείσουν τα οδικά δίκτυα, με αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού στους δρόμους. Από τις 4 τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κίνηση σε φορτηγά και νταλίκες, στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακκαβιάς, στην παλιά εθνική Ιωαννίνων -Κοζάνης, ενώ η τροχαία σταματάει όσους κινούνται στην Εγνατία στα διόδια Δροσοχωρίου και στο Επισκοπικό της Ιονίας Οδού, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, κλειστοί δρόμοι υπάρχουν και στην Αττική, και συγκεκριμένα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ, στον περιφερειακό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από τον Άγιο Πέτρο, στη Χασιά προς Δερβενοχώρια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, στον Λυκαβηττό, στην οδό Κοσμά Μελωδού.

Πολλά είναι όμως τα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αναλυτικά η ενημέρωση της Αστυνομίας εδώ.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες και μέρες




Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα αναμένονται αρχικά στα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο κατά τόπους ισχυρά.


Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει από το πρωί ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά  περιοχές. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Ο καιρός αναμένεται να δείξει πιο ήπιο πρόσωπο από την Παρασκευή, που τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα δυτικά ηπειρωτικά και να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, όμως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα σημαντική πτώση.


Πηγή: newsbeast



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια