HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βαγγέλης Γερολιόλιος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Καλημέρα τα παιδιά τα όμορφα! Περάσατε καλά το τριήμερο; Έτσι έμαθα, πως περάσατε... μπράβο ρε παιδιά, άντε να μαζευτούμε μέχρι την 25η Μαρτίου... και βουρ για νέο τριήμερο!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα αυτών των εκλογών είναι σίγουρα ο Βαγγέλης ο Γερολιόλιος. Εμφανίστηκε εδώ και αρκετό καιρό ως ο "αντι-δημόπουλος", κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του πολλές και δυνατές ομάδες ανθρώπων (Λάμπρου, Πριόνας κλπ), ενώ κάποιοι ορκίζονται πως από πίσω του είναι ο Κώστας ο Κουκοδήμος και κάποιοι άλλοι μιλάνε για τον Μάκη τον Παπαδημητρίου. Εγώ θα διάλεγα τον Κώστα, αν με ρωτάγατε.

Ο Βαγγέλης θα δώσει τη μάχη των εκλογών έχοντας καταφέρει να θεωρείται το φαβορί. Δύσκολο πολύ, αλλά το πέτυχε, και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Λογικά, και αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα μέχρι την πρώτη Κυριακή των εκλογών, θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο. Από εκεί και πέρα θα μετρήσουν άλλα πράγματα, συμμαχίες, το ταλέντο του Βαγγέλη του Λιάγκα κλπ...

Αν όμως τελικά ο Βαγγέλης ο Γερολιόλιος δεν εκλεγεί; (λέμε τώρα) Τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση;

Για να δούμε τα δεδομένα...

Αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις δημοτικές, τότε ο Βαγγέλης δεν προλαβαίνει να κινηθεί. Θα ΄παραμείνει στην αντιπολίτευση του δήμου και θα περιμένει μετά από 4 χρόνια για να δει τα επόμενα βήματα του.

Αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο; Μπορεί να πάει για βουλευτής όπως λένε πολλοί αντίπαλοι του; Δύσκολο, ως απίθανο. Για να δούμε γιατί...

Αν ισχύει η πληροφορία πως στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο κάθε νομού θα πρέπει οι γυναίκες να αποτελούν τουλάχιστον το 40% του ψηφοδελτίου, στην Πιερία αυτό σημαίνει... 2,4. Αν ισχύσει ο κανόνας της στρογγυλοποίησης προς τα πάνω, οι 3 από τις 6 θέσεις θα πάνε σε γυναίκες. Αν ισχύσει το μαθηματικό δεδομένο ότι το 2,4 στρογγυλοποιείται στο 2, τότε οι θέσεις για άνδρες θα είναι ως και 4. Δύσκολο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αλλά όχι απίθανο.

Στη νότια Πιερία λογίζεται η Έφη η Μπάσδρα, που θεωρείται πως θα πάρει μεγάλο κομμάτι ψήφων στην περιοχή, πάει πολύ καλά άλλωστε εκεί. Εκεί είναι και η Φανή η Πατρή, που φαίνεται πως μπορεί και να είναι στη λίστα.

Άρα ο Βαγγέλης για να μπει στο ψηφοδέλτιο, αν το θέλει, θα πρέπει η ΝΔ να θέλει 2 άτομα από τη νότια Πιερία και να κόψει την Φανή. Το έχω δύσκολο να κόβεται η Έφη, πιο πιθανό να πέσει μετεωρίτης αύριο στη γη, ή να κερδίσω εγώ το τζόκερ…

Νομίζω πως ο Βαγγέλης μπορεί να πάρει θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Όμως αυτοί που τον θέλουν δήμαρχο, θα τον στηρίξουν και για βουλευτή αν γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο; Δεν θα ορκιζόμουν...

Αν με βάζατε να στοιχηματίσω, τότε θα έβαζα τα λεφτά μου στη ΜΗ υποψηφιότητα του Βαγγέλη για βουλευτής, αν χάσει τον δήμο. Οπότε ή δήμαρχος θα εκλεγεί, ή θα μείνει στην αντιπολίτευση τα επόμενα 4 χρόνια, στα οποία δεν προβλέπονται και εκλογές.

Για να είμαστε αγαπημένοι: Δεν λέω ότι ο Βαγγέλης ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ να πάει για βουλευτής. Πάει για δήμαρχος και του εύχομαι καλή επιτυχία. Απλώς προσπαθώ να σκεφθώ την επόμενη μέρα.

Και πάλι…. Καλημέρα σας!!!


Γράφει & Υπογράφει


Διαβάστε ακόμη:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια