HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κώστας Κουκοδήμος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;


Καλησπέρα σας! Μη βαράτε ρε παιδιά όλοι μαζί! Ένας ένας! Την περασμένη εβδομάδα οι μισοί είπαν πως είμαι με τον Δημόπουλο, οι άλλοι μισοί με τον Γερολιόλιο και οι... τρίτοι μισοί (μετράω και εγώ όπως κάποιοι γραφικοί που βγάζουν 150% για να πάρει 40% ο δικός τους) λένε πως στηρίζω τον Κιάφα. Τελικά σε αυτόν τον τόπο πρέπει μόνο να μη μιλάς, να σκύβεις το κεφάλι και να φεύγεις; Αν κάποιος έχει επιχειρήματα σε όσα γράφω, περιμένω να τα δημοσιεύσω. Αλλιώς για αυτούς που έχουν.. ποδοσφαιροποιήσει τις εκλογές, συστήνω ψυχραιμία, χαμομήλι και κουράγιο. 70 και νύχτωσε….

Πάμε στα δικά μας.

15 χρόνια έχει από τότε που ο Κώστας ο Κουκοδήμος μπήκε στην πολιτική, ήταν το 2004 και έγινε γενικός γραμματέας αθλητισμού επί Κώστα Καραμανλή. Το 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής και εξελέγη άνετα. Από τότε ως σήμερα είναι αήττητος, με νίκες το 2009, το 2012 και το 2015. Νομίζω πως μόνο αυτός και η Μαρία Αρσένη του ΠΑΣΟΚ είχαν τόσες συνεχόμενες νίκες σε βουλευτικές εκλογές.

Ο Κώστας είναι ένα κατ' εξοχήν πρόσωπο που διχάζει, όπως άλλωστε και όλα τα πρόσωπα με πολυετή επιτυχία. Οι φίλοι του τον θεωρούν τον πιο ανθρώπινο υποψήφιο, αυτόν που πάντα είναι στο πλευρό τους και πίνουν νερό στο όνομα του. Οι εχθροί του τον κατηγορούν για την έλλειψη έργου και για τις άπειρες χορηγίες που δίνει πριν τις εκλογές.

Ο Κώστας ξέρει ωστόσο από εκλογές, και το έχει αποδείξει. Πέρσι πήρε την απόφαση να μην περιμένει τον Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός, όπως έλεγε, και να κατέβει στις δημοτικές ως υποψήφιος δήμαρχος. Παρά το ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Κώστας δεν φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, κατάφερε (μαγκιά του) και έστησε εξαιρετικά την καμπάνια του πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα στις 21 Σεπτεμβρίου πέρσι. Στην αρχή ήταν το μεγάλο φαβορί. Σιγά σιγά όμως φάνηκε πως το σπορ των δημοτικών είναι διαφορετικό από αυτό των βουλευτικών. Αλλά και σήμερα που μιλάμε είναι ένας από τους επικρατέστερους για τον δεύτερο γύρο. Για κάποιους ίσως όχι όπως θεωρούνταν τον Σεπτέμβριο. Δεν συμφωνώ. Τώρα η μάχη είναι ανοικτή και ο Κώστας έχει (με βάση τη σημερινή εικόνα και τα σημερινά δεδομένα) τις πιο μεγάλες πιθανότητες να μπει στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει τον δήμο. Σημειώστε. Μιλώ για την σημερινή εικόνα των υποψηφίων.

Αν όμως τελικά ο Κώστας ο Κουκοδήμος δεν εκλεγεί; Τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση; Υποθετικό σενάριο. Το κάναμε για τους άλλους, το κάνουμε και για τον Κώστα.

Για να δούμε λοιπόν τα δεδομένα...

Αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις δημοτικές, τότε ο Κώστας δεν προλαβαίνει να κινηθεί. Θα ΄παραμείνει στην αντιπολίτευση του δήμου και θα περιμένει μετά από 4 χρόνια για να δει τα επόμενα βήματα του.

Αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο; Μπορεί να πάει για βουλευτής όπως λένε πολλοί αντίπαλοι του; Εγώ λέω ότι είναι πολύ δύσκολο, έως απίθανο. Για να δούμε γιατί...

Για τον Κώστα το θέμα δεν είναι το πόσες θα είναι οι γυναίκες του ψηφοδελτίου. Αν αποφασίσει ότι θέλει να κατέβει και πάλι για βουλευτής, θα έχει τα εξής προβλήματα:

1. Θα βρει απέναντι του όλους αυτούς που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές και σήμερα τον στηρίζουν. Αν κατέβει, θα τους βρει απέναντι του.

2. Οι ψηφοφόροι θα μπερδευτούν. Τους ορκίστηκε πως θα μείνει στον δήμο της Κατερίνης. Δεν είναι εύκολο να τους πει 5 μήνες μετά "άλλαξα γνώμη, πάμε πάλι από την αρχή".

"Ρε συ Πέτρο, δεν πας να λες εσύ ότι θες; Αν κατέβει, θα βρει τον τρόπο για να μπει και πάλι μέσα και να εκλεγεί κιόλας". Παιδιά, αν ο Κώστας θέλει και μπει στο ψηφοδέλτιο, και εγώ τον θεωρώ σίγουρο εκλεγμένο. Σας είπα τη γνώμη μου...

Νομίζω πως ο Κώστας δεν μπορεί να πάρει θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Αν με βάζατε να στοιχηματίσω, τότε θα έβαζα τα λεφτά μου στη ΜΗ υποψηφιότητα του Κώστα  για βουλευτής, αν χάσει τον δήμο. Οπότε ή δήμαρχος θα εκλεγεί, ή θα μείνει στην αντιπολίτευση τα επόμενα 4 χρόνια, στα οποία δεν προβλέπονται και εκλογές.

Για να είμαστε αγαπημένοι: Δεν λέω ότι ο Κώστας ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ να πάει για βουλευτής. Πάει για δήμαρχος και του εύχομαι καλή επιτυχία. Απλώς προσπαθώ να σκεφθώ την επόμενη μέρα.

Και πάλι… Καλησπέρα σας!


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Το θέμα που συζητήθηκε το Σαββατοκύριακο! Κλειδώνει η συμμαχία Νταντάμη - Χιονίδη; ΛΕΞΗ δεν είπε ο Γιώργος για τον Σάββα 2 ώρες στην παρουσίαση του προγράμματος του την Πέμπτη!

Θανάσης Λιακόπουλος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Ο Δένης αλλάζει τα δεδομένα στον Κορινό και... δένει αλλιώς τη μαγιά εκεί. Μαζί με Παυλίδη φαίνεται πως φέρνουν τον Λιακόπουλο μία ανάσα από τη δεύτερη θέση, ίσως και την έδρα στον Κορινό. Συνεχίζει να προηγείται ο Κουκοδήμος εκεί. Πως θα απαντήσουν ο Νταντάμης και ο Χιονίδης;

Παυλίδης = Κωνσταντόπουλος. Ο Γιώργος μπαίνει στις εκλογές και αλλάζει τα δεδομένα στην Κατερίνη. 2. Γιατί εγκατέλειψε τον Χιονίδη και επέλεξε τον Λιακόπουλο. Τι θα κάνουν οι Κωνσταντοπουλικοί του Χιονίδη

Παυλίδης = Κωνσταντόπουλος. Ο Γιώργος μπαίνει στις εκλογές και αλλάζει τα δεδομένα στην Κατερίνη. Γιατί ΑΔΕΙΑΣΕ όλους τους δικούς του που πήγαν με Κουκοδήμο. Μήπως η κάθοδος του μπαρμπα Γιάννη με τον Γερολιόλιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι;

Ο Μπάμπης Μπρουσκέλλης του Νταντάμη απασφάλισε και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Σύριζα: "Και που αλλού θα πήγαιναν εκτός από εμάς; Δεν είχαν άλλη επιλογή και στήριξαν εμάς. Προσπαθούν να πάρουν μερίδιο της επιτυχίας μας". Σαν έναν άνδρα που λέει πως "η γυναίκα δεν είχε άλλη επιλογή, για αυτό και με παρακάλεσε να τη δεχτώ κοντά μου"

Σοφία Μαυρίδου: «Ο διανοητικά δυνατός άνθρωπος δεν φοβάται το ρίσκο»

Κώστας Δημόπουλος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Βαγγέλης Γερολιόλιος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Ο Κουκοδήμος διεκδικεί την μονοεδρική στα Πιέρια, δυναμώνοντας τον Μπιτόπουλο και του δίνει σοβαρό προβάδισμα. Κρατάει δυνάμεις ο Χιονίδης με Βαϊνά και Δρούγκα στην περιοχή; Τι θα κάνουν Νταντάμης και Λιακόπουλος;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια