HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Η Ρωσία ετοιμάζεται για πολέμους στην Ευρώπη": Το σενάριο φρίκης είναι τόσο ρεαλιστικό

Λίγο πριν από το τέλος της σύμβασης INF (Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας), οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Ρωσία υπό τον Πούτιν - εντελώς μη προκληθείσα - προετοιμάζεται για περιφερειακούς πολέμους στην Ευρώπη. Στόχος είναι να επιδιωχθεί η αντιπαράθεση με τη Δύση και να υπονομευθεί η ενότητα της συμμαχίας. Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο; Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό.

Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες συνθήκες αφοπλισμού - η συνθήκη INF. Η συμφωνία άρχισε στο τέλος του αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας πριν από 32 χρόνια. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ακύρωσε τη σύμβαση την 1η Αυγούστου και η Ρωσία ακολούθησε μόλις μία ημέρα αργότερα. Η νευρικότητα των διπλωματών και των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αυξάνεται.

Οι ειδικοί φοβούνται τον αγώνα νέων πυρηνικών εξοπλισμών

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι η απόσυρση από τη συνθήκη INF θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άλλη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια ανάλυση που δημοσίευσε ο πρώην γενικός γραμματέας τριών αστέρων Heinrich Brauß και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Ασφάλειας του Κιέλου, Ιωακίμ Κράουζ, προκαλεί τώρα μια αίσθηση.

Ο Krause και ο Brauß, ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πριν από τη συνταξιοδότησή του πριν από ένα χρόνο, μάλιστα φτάνουν μέχρι και να λένε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για ενδοευρωπαϊκούς πολέμους που «θέλει να τελειώσει νικηφόρα με τη βοήθεια πυρηνικών απειλών». Ο στόχος του Πούτιν ήταν να επιτύχει "κυριαρχία κλιμάκωσης σε μια περιφερειακή σύγκρουση στην Ευρώπη ", προκειμένου να μπορέσει να επιλύσει γεωπολιτικά ζητήματα που είναι σημαντικά για τη Ρωσία σε περίπτωση αμφιβολιών.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια