Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

"Η Ρωσία ετοιμάζεται για πολέμους στην Ευρώπη": Το σενάριο φρίκης είναι τόσο ρεαλιστικό

Λίγο πριν από το τέλος της σύμβασης INF (Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας), οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Ρωσία υπό τον Πούτιν - εντελώς μη προκληθείσα - προετοιμάζεται για περιφερειακούς πολέμους στην Ευρώπη. Στόχος είναι να επιδιωχθεί η αντιπαράθεση με τη Δύση και να υπονομευθεί η ενότητα της συμμαχίας. Πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο; Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό.

Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες συνθήκες αφοπλισμού - η συνθήκη INF. Η συμφωνία άρχισε στο τέλος του αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας πριν από 32 χρόνια. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ακύρωσε τη σύμβαση την 1η Αυγούστου και η Ρωσία ακολούθησε μόλις μία ημέρα αργότερα. Η νευρικότητα των διπλωματών και των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αυξάνεται.

Οι ειδικοί φοβούνται τον αγώνα νέων πυρηνικών εξοπλισμών

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι η απόσυρση από τη συνθήκη INF θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άλλη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια ανάλυση που δημοσίευσε ο πρώην γενικός γραμματέας τριών αστέρων Heinrich Brauß και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής Ασφάλειας του Κιέλου, Ιωακίμ Κράουζ, προκαλεί τώρα μια αίσθηση.

Ο Krause και ο Brauß, ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πριν από τη συνταξιοδότησή του πριν από ένα χρόνο, μάλιστα φτάνουν μέχρι και να λένε ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για ενδοευρωπαϊκούς πολέμους που «θέλει να τελειώσει νικηφόρα με τη βοήθεια πυρηνικών απειλών». Ο στόχος του Πούτιν ήταν να επιτύχει "κυριαρχία κλιμάκωσης σε μια περιφερειακή σύγκρουση στην Ευρώπη ", προκειμένου να μπορέσει να επιλύσει γεωπολιτικά ζητήματα που είναι σημαντικά για τη Ρωσία σε περίπτωση αμφιβολιών.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.