HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πάμε για εκλογές; Σάββας Χιονίδης: Στην κόψη του ξυραφιού;

Λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική, χωρίς το μπόνους των 40 εδρών που ίσχυε ως τώρα. Το μπόνους αυτό είναι και ο βασικός λόγος που τα τελευταία πολλά χρόνια το κόμμα που κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα εκλέγει στην Πιερία 3 ή και 4 βουλευτές.

Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν. Με την απλή αναλογική υπάρχει η πιθανότητα η ΝΔ να βγάλει μόνο δύο έδρες (εκτός και αν συγκεντρώσει πολύ μεγάλο ποσοστό), μπορεί ο Σύριζα να βγάλει επίσης δύο έδρες (αν ανέβει από την προηγούμενη φορά), μπορεί όμως και ένα άλλο κόμμα να βρεθεί με έδρα. Στο Κινάλ το θεωρούν πολύ πιθανό, στην Ελληνική Λύση το βλέπουν, ενώ και το κόμμα Κασιδιάρη θα διεκδικήσει την έδρα αυτή, μετά την είσοδο του Γιώργου Παπαδημητρίου σε αυτό.

Αν όμως η ΝΔ δεν βγάλει 3 έδρες, αυτός που θα μείνει στον αέρα είναι ο Σάββας Χιονίδης.
  • Ο Σάββας έχασε πέρσι τις εκλογές στον δήμο
  • Κατευθείαν ζήτησε και μπήκε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, όπου και εξελέγη, με καθαρό προβάδισμα από την Έφη Μπάσδρα
  • Είναι πλέον βουλευτής Πιερίας, ενώ παραμένει και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» στον δήμο Κατερίνης (από όπου βέβαια έφυγαν δύο σύμβουλοι, Τσουκάνης και Μακρίδης). 

Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, αυτές θα γίνουν με λίστα και όχι σταυρό προτίμησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Έτσι εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου ο Σάββας θα είναι τρίτος στη λίστα.

Σε περίπτωση που η ΝΔ μείνει με δύο βουλευτές, ο Σάββας θα βρεθεί εκτός Βουλής.

Αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και δεν έχει αυτοδυναμία, λογικά θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές, με το νέο σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν όμως γίνει κανένα... «λάθος» και δεν γίνουν επαναληπτικές εκλογές; Αν η ΝΔ φτάσει σε αυτοδυναμία; Αν επιλέξει ο πρωθυπουργός να κυβερνήσει μαζί με ένα άλλο κόμμα, πχ το Κιναλ;

Αν λοιπόν δεν προχωρήσουμε σε νέες εκλογές, ο Σάββας θα κινδυνέψει να μείνει εκτός Βουλής, με εξαίρεση την περίπτωση που η ΝΔ θα υπερ-αποδώσει στην Πιερία και θα καταφέρει να κερδίσει 3 έδρες.

Ο πολύπειρος βουλευτής ξέρει τα δεδομένα αυτά και ήδη οργανώνει από ότι μαθαίνω τις κινήσεις του. Δεν τον φοβάμαι τον Σάββα, είναι δυνατός παίκτης.


Έξυπνη κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «ο ανασχηματισμός». Τώρα ξέρει ποιος, που, γιατί και τι θα κάνει στις εκλογές…




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια