HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Νίκος Κατανάς εφ’ όλης της ύλης – Δημοτικά πάρκινκ, πρόγραμμα ΤΕΒΑ, πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2» και προσφυγικό η ατζέντα της συνέντευξης (βίντεο)


Είναι η πρώτη φορά στα 6 χρόνια που υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση, που μιλάει δημόσια, και μάλιστα μπροστά στην κάμερα της Kapa News και της Kapa WebTV, δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Κατανάς.

Μια συνέντευξη άκρως διαφωτιστική σε επίκαιρα και σοβαρά θέματα του τόπου μας. Στην ατζέντα της συνέντευξης που ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο, τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την πρόσφατη τοπική επικαιρότητα, όπως τα πάρκινκ, το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2» και το προσφυγικό.

Ο κ. Κατανάς, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ρίχνοντας φως σε σημεία που υπήρχαν ασάφειες.

Για το θέμα των πάρκινκ ο κ. Κατανάς ανέφερε πως είναι μια δημοτική επιχείρηση, κερδοφόρα μέχρι πριν τα lockdown, αλλά σε κρίση αυτό τον καιρό, που ωστόσο σεβόμενη τους δημότες, και με πλήρη επίγνωση της κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης που φέρει, λειτουργεί προς όφελος του Δήμου Κατερίνης και των δημοτών του. Είτε με προσλήψεις δημοτών σε θέσεις εργασίας που δημιουργούνται κατά καιρούς στην εταιρεία, είτε με δωρεές, είτε με διάφορους άλλους τρόπους επιστρέφει στην τοπική κοινωνία πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων της.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2» ο κ. Κατανάς, ξεκαθάρισε τον σκοπό, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος, ενώ έκανε σαφείς τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Κατερίνης αποφάσισε να το αναλάβει. Αναφερόμενος στα έμμεσα οφέλη του προγράμματος ο κ. Κατανάς, είπε πως απο την χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού, η Κατερίνη, εννοώντας την αγορά της αλλά και τους δημότες της μέσω προσλήψεων πολιτών, καρπώνεται ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. Όσο για την ανάληψη μια μικρής δομής στην Θεσσαλονίκη από τον Δήμο Κατερίνης, ο κ. Κατανάς, ξεκαθάρισε την κατάσταση πλήρως, και έδωσε τέλος σε όποιες φήμες ή παραπληροφόρηση κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό, με ιδιοτελείς σκοπούς ή για πολιτική σκοπιμότητα.

Ως εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος για το πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. (Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) αναφέρθηκε στις πρόσφατες δράσεις των Χριστουγέννων, όπου ωφελούμενοι του προγράμματος (2.500 οικογένειες περίπου) εισέπραξαν μια σημαντική βοήθεια, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην μελλοντική παρόμοια δράση που θα ξεκινήσει τον ερχόμενος Φεβρουάριο.

Τέλος, ο κ. Νίκος Κατανάς μίλησε και για την ιδιότητά του ως διοικητής της δομής προσφύγων στην Κ. Μηλιά Πιερίας, όπου φιλοξενούνται γύρω στους 300 πρόσφυγες. Στο θέμα αυτό η συζήτηση ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά αναφέρθηκαν σημαντικές πληροφορίες τόσο για την δομή, όσο και για την λειτουργία της. Κατέρριψε τις φήμες που κυκλοφορούν κατα καιρούς για την ποιότητα των φιλοξενουμένων, για την ασφάλεια των δημοτών, και πολλά ακόμη. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχαριστήσει τον Αστυνομικό διευθυντή Πιερίας κ. Γιώργο Τζήμα για την στήριξη που παρέχει στην δομή, με το προσωπικό που διαθέτει καθημερινά για την διατήρηση της ασφάλειας.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:





Δείτε ακόμη:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια