HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


O Δρ. Λάζαρος Μπίσμπας αναλύει τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές της σεξουαλικής παρενόχλησης στην κάμερα της Kapa WebTV (video)


Μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μας πρόσφερε ο Κατερινιώτης Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ψυχολόγος κ. Λάζαρος Μπίσμπας, γύρω από το επίκαιρο θέμα των ημερών που αφορά την σεξουαλική παρενόχληση.

Ο κ. Μπίσμπας, στο βίντεο που ακολουθεί, μας ανέλυσε τα χαρακτηριστικά αλλά και τις συμπεριφορές που προσδιορίζουν την σεξουαλική παρενόχληση, προκειμένου να ξεδιαλύνουμε στο μυαλό μας το τι είναι η παρενόχληση και τι είναι το φυσιολογικό φλερτ.

Η ανάλυσή του συνοδεύτηκε και από παραδείγματα, ώστε να γίνει ακόμη πιο κατανοητή.

Παράλληλα, ο κ. Μπίσμπας, μας παρουσίασε στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Action Aid (2020), όπου αναφέρεται ότι την περασμένη χρονιά το τρομακτικό ποσοστό του 85% των εργαζόμενων γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλικά παρενοχλητική συμπεριφορά στην εργασία τους.

Στην ίδια έρευνα το ποσοστό των ανδρών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από γυναίκες κυμαίνεται από 14% έως 17%.

Όλα τα παραπάνω με ακόμη αναλυτικότερες λεπτομέρειες, όπως επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:



Δείτε ακόμη:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια