HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


560.000 δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ - Τι γίνεται όμως με τα καταστήματα; Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό


Ο εξοπλισμός που χρειάζεται ένας μαθητής στα χρόνια της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης, είναι σίγουρα ένας καλός υπολογιστής δηλαδή, ένα καλό tablet, ή laptop ή  desktop.

Στο πλαίσιο σχεδιασμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ενδυνάμωση ευάλωτων πολιτών, η κυβέρνηση εξασφάλισε επιταγή αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή, φοιτητή.  Το νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 112 εκατομμύρια ευρώ, αφορά την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, σε οικογένειες συγκεκριμένων εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων. 

  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πανδημία του Κορωναιού, επηρέασε αρνητικά όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και εκείνες του ηλεκτρονικού εμπορίου, αντιμετωπίζοντας έντονα τον κίνδυνο του «λουκέτου». Η κοινοποίηση καταστημάτων του προγράμματος  για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, αφορά εμπορικές επιχειρήσεις που είτε εντάχθηκαν μεμονωμένα, είτε είναι καταστήματα Franchisee αλυσίδων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών. Στον βωμό της ανταγωνιστικότητας όμως, η συμμετοχή για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών είναι υπόθεση λίγων. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτουν τα Υπουργεία για την διεξαγωγή και αγορά των εν λόγω ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάζει φραγμούς στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Kapa News πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις της Πιερίας, που διαθέτουν ηλεκτρονικά είδη, δεν μπορούν να συμμετάσχουν λόγω του χρόνου εξόφλησης. Όπως δήλωσαν επιχειρηματίες, -των οποίων η ταυτότητα δεν γνωστοποιείτε, αλλά παραμένει στη διάθεση μας- θα πρέπει να διαθέσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών +  τον Φ.Π.Α., προκειμένου να πάρουν όπως τονίζουν, στις 30 Σεπτεμβρίου το 10% που τους αναλογεί: Δεν θα αντέξουμε άλλο πλήγμα στην τσέπη μας, κουραστήκαμε. Παλαιότερα σε παρόμοια προγράμματα, πληρωνόμασταν το πολύ σε έναν μήνα, αλλά τώρα θα πληρωθούμε τέλη Σεπτέμβριο. Λογικό είναι να μην αντέχουμε οικονομικά τέτοιο χρονικό περιθώριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα». Όπως τόνισαν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, πρόκειται για ένα σχέδιο χωρίς μέριμνα, « ο χρόνος εξόφλησης από το πρόγραμμα, δεν είναι λύση στα άμεσα προβλήματα  επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στις επιχειρήσεις μας. Το χάσμα μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Επικρατεί το εμπόριο δυο ταχυτήτων περισσότερο από κάθε άλλη φορά ».

Υ.Γ. Όπως φαίνεται, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που έπληξαν σφοδρά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ….καλά κρατούν……


Ρεπορτάζ: Μ. Α.Θ (μέλος της συντακτικής ομάδας της Kapa News)


 Διαβάστε ακόμη:

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

ΠΙΕΡΙΑ- Κοινωφελής εργασία: “Βοηθήστε μας να ζήσουμε αξιοπρεπώς”

ΠΙΕΡΙΑ - Έρευνα: Αύξηση στις online αγορές!!! (ρεπορτάζ)

ΠΙΕΡΙΑ- Kapa News ΘΕΜΑ: Διαζύγιο και επιμέλεια παιδιών ….. το πριν και το μετά …(πρώτο μέρος)

ΠΙΕΡΙΑ: 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ!!! Η ΝΗΣΤΕΙΑ, ΤΟ ΕΘΙΜΟ & Η ΥΓΕΙΑ !!!! (ρεπορτάζ)

Κυνηγοί ΠΙΕΡΙΑΣ: "ΟΧΙ στην υποχρεωτική κακοποίηση... ΟΧΙ στην απαγόρευση μεταφοράς εκτός οχήματος"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια