HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΠΙΕΡΙΑ σε αιτήσεις χρηματοδότησης για την κατασκευή-αναβάθμιση “e-shop”


Το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα  e-shop θα αποκτήσουν, ή και θα αναβαθμίσουν εν μέσω πανδημίας, επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ του ΕΦΕΠΑΕ, υποβλήθηκαν συνολικά 2.561 αιτήσεις χρηματοδότησης, συνολικού χρηματοδοτούμενου προϋπολογισμού και αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 11.935.972,11 ευρώ, τα οποία θα υλοποιηθούν από τις επιχειρήσεις στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Οι 2.197 αιτήσεις χρηματοδότης, αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 10.226.585,42 ευρώ, κατατάσσουν την Κεντρική Μακεδονία στη δεύτερη θέση πανελλαδικά, σε ότι αφορά τον αριθμό των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, σε σύνολο 11.503 αιτήσεων.  

Σύμφωνα με τα Στατιστικά Στοιχεία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ του ΕΦΕΠΑΕ, σε υποβολές αιτήσεων χρηματοδότησης στην Κεντρική Μακεδονία, ο νομός Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 1.388 αιτήσεις αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 6.376.547,30 ευρώ. Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Πιερία με 162 αιτήσεις, αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 778.216,00 ευρώ. Σε ότι αφορά την Πιερία, όπως δήλωσε ο κατασκευαστής Ιστοσελίδων, e-shop, digital Marketing, Πούρικας Αλέξανδρος: «Το έντονο ενδιαφέρον για την κατασκευή e-shop εκδηλώθηκε με το πρώτο lock down χωρίς να υπάρχει ακόμη το κίνητρο της επιδότησης. Αφού ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση, το ενδιαφέρον για το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε έως και 70% . Να πούμε βέβαια  ότι παρόλο που όλοι είχαν γνώση για την ύπαρξη του προγράμματος, η πληροφόρηση όσον αφορά τις λεπτομέρειες και την υλοποίηση του προγράμματος, ήταν ελλιπής».

Πούρικας Αλέξανδρος

Η δράση «Ε-λιανικό» του ΕΣΠΑ 2014-2020, επιχορηγεί σε ποσοστό 100% και έως 5.000 κάθε επιχείρηση που διαθέτει διακριτό ΑΦΜ, τόσο για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής όσο και για την υλοποίηση άυλων ενεργειών, όπως λογισμικό και υπηρεσίες. Σε ότι αφορά επιχειρήσεις που ήδη διαθέτουν e-shop, η Δράση επιχορηγεί σε ποσοστό 100% έως 1.500 ευρώ, την αναβάθμιση του, εφόσον η επιχείρηση το διέθετε πριν από τις 18/3/2020. Σύμφωνα πάντα με τα Στατιστικά Στοιχεία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ του ΕΦΕΠΑΕ, η κατανομή υποβληθεισών αιτήσεων χρηματοδότησης ανά Περιφέρεια και τύπο επιχείρησης, στην Κεντρική Μακεδονία, οι 299 αφορούν νεοσύστατη επιχείρηση, ενώ οι 1.898 αφορούν υφιστάμενη επιχείρηση. Ανά μέγεθος επιχείρησης, 2.141 αιτήσεις, αφορούν πολύ μικρές επιχειρήσεις, 49 μικρές και 7 μεσαίες επιχειρήσεις. Πιο αναλυτικά, η συντριπτική πλειονότητα των 2.197 αιτήσεων, προήλθε από επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, στο σύνολό τους σχεδόν (97,5%) πολύ μικρές (προσωπικό έως δέκα ατόμων). Δεν υπήρξαν υποβολές από μεγάλες επιχειρήσεις. Οι περισσότερες αιτήσεις (πάνω από 63%) προέρχονταν από επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν κατά σειρά εκείνες της Πιερίας, της Πέλλας, της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, των Σερρών και του Κιλκίς. Σε ότι αφορά αναλυτικότερα την Πιερία, σύμφωνα με τον κ. Πούρικα Αλέξανδρο: «Σε μας υπήρξε έκδηλο ενδιαφέρον και από τις δύο κατηγορίες εταιριών, παλιές και νεοσύστατες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα, διότι μπορούν να αποκτήσουν με σχεδόν μηδαμινό κόστος, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο/όπλο στην μάχη του ανταγωνισμού και που φυσικά, θα το χρησιμοποιούν και στην μετά covid εποχή. Η Δράση αυτή, αφορά όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το λιανεμπόριο, είτε μικρές είτε μεγάλες. Περισσότερο συνηθισμένες στο κατασκευή e-shop  είναι οι επιχειρήσεις της ένδυσης και της υπόδησης, αν και η εκδήλωση ενδιαφέροντος, εκφράστηκε και από άλλους κλάδους. Οι επιχειρήσεις όμως που ωφελούνται κυρίως είναι οι μικρές, γιατί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παρουσία στο διαδίκτυο και δη στο ηλεκτρονικό εμπόριο με μηδαμινό κόστος. Οι μεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις ως επί των πλείστων έχουν παρουσία στο διαδίκτυο». 

Υ.Γ. Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης της συγκεκριμένης δράσης, απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, για τη συμμετοχή τους στις δράσεις και την είσπραξη της ενίσχυσης.


Ρεπορτάζ: Μ. Α.Θ (μέλος της συντακτικής ομάδας της Kapa News)


 Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΕΡΙΑ: Απο αύριο και στους εργαζόμενους τ' αυτοδιαγνωστικά τεστ

ΠΙΕΡΙΑ - Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου είναι οι γονείς που αρνούνται την υποχρεωτικότητα των self test

ΠΙΕΡΙΑ - ΕΡΕΥΝΑ: Lockdown και τροχαία ατυχήματα

Η "αμαζόνα" Δωροθέα Ποιμενίδου που κάνει περήφανη την Πιερία με τη δύναμη της ψυχής της

Κυνηγοί ΠΙΕΡΙΑΣ: "Το κυνήγι για εμάς δεν είναι μόνο τρόπος ζωής, αλλά συνέχιση της παράδοσης αιώνων"

560.000 δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ - Τι γίνεται όμως με τα καταστήματα; Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό

ΠΙΕΡΙΑ- Κοινωφελής εργασία: “Βοηθήστε μας να ζήσουμε αξιοπρεπώς”

ΠΙΕΡΙΑ - Έρευνα: Αύξηση στις online αγορές!!! (ρεπορτάζ)

ΠΙΕΡΙΑ- Kapa News ΘΕΜΑ: Διαζύγιο και επιμέλεια παιδιών ….. το πριν και το μετά …(πρώτο μέρος)

Κυνηγοί ΠΙΕΡΙΑΣ: "ΟΧΙ στην υποχρεωτική κακοποίηση... ΟΧΙ στην απαγόρευση μεταφοράς εκτός οχήματος"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια