Αίσθηση προκάλεσε μια αποκάλυψη του βρετανικού Guardian πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την οποία το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες (LAPD) έφτιαχνε ψεύτικα προφίλ στα social media με στόχο την παρακολούθηση των χρηστών. Μια πρακτική που έφερε την αντίδραση του Facebook, το οποίο με επιστολή του απαίτησε να σταματήσει.
Ο Guardian αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα συνεργαζόταν με μια εταιρεία τεχνολογίας, αναλύοντας στοιχεία των χρηστών για να εξιχνιάσει εγκλήματα.
To Facebook απαγορεύει ρητά τη δημιουργία και τη χρήση ψεύτικων προφίλ και ο σκοπός, όπως λέει, είναι να δημιουργήσει «ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να λογοδοτούν ο ένας στον άλλον».
«Όχι μόνο τα εγχειρίδια του LAPD χρησιμοποιούν το Facebook ως παράδειγμα για να συμβουλεύουν τους αστυνομικούς να δημιουργούν ψεύτικους social media λογαριασμούς, αλλά έγγραφα δείχνουν πως οι πολιτικές του LAPD επιτρέπουν στους αστυνομικούς να δημιουργήσουν ψεύτικα προφίλ για “online ερευνητική δραστηριότητα”», έγραψε ο αντιπρόεδρος του Facebook, Ρόι Όστιν, σε μια επιστολή, σύμφωνα με το BBC.
Facebook tells LA police to stop spying on users with fake accounts https://t.co/3Wm58J0ntw
— BBC News (World) (@BBCWorld) November 19, 2021
Exclusive: LAPD partnered with tech firm that enables secretive online spying https://t.co/5qZUYi5ZCh
— Guardian Australia (@GuardianAus) November 17, 2021
NEW: LAPD partnered with Voyager Labs, a tech firm that
— Sam Levin (@SamTLevin) November 17, 2021
✅enables police to use fake social media accounts to spy on civilians
✅says its AI can predict crimes based on your Facebook friends
✅offers software to surveil private messages
W/ @JMBooyahhttps://t.co/8HsF0FcxUr
Πηγή
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!