Λαχνοί έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα
Βασικό πυλώνα του σχεδιασμού για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών και ακολούθως τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αποτελεί η νέα φορολοταρία.
Κατ’ αρχάς, οι κληρώσεις θα γίνονται δημοσίως, πιθανότατα με τηλεοπτική ή διαδικτυακή κάλυψη, στα πρότυπα των κληρώσεων του ΟΠΑΠ.
Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι τα ποσά ανεβαίνουν.
Ειδικότερα, κάθε μήνα θα κληρώνονται ποσά 1.000 ευρώ, 5.000 ευρώ, 20.000 ευρώ και 50.000 ευρώ για έναν ή δύο υπερτυχερούς.
Προφανές είναι ότι το σύνολο των τυχερών θα είναι μικρότερο από τους 1.000, αλλά το κίνητρο είναι σαφώς μεγαλύτερο.
Επιπλέον, στοχεύοντας στους φορολογούμενους με χαμηλότερα εισοδήματα, οι αποδείξεις τους θα έχουν bonus προσαύξησης (π.χ. θα μετράνε διπλές) στις κληρώσεις, εφόσον η κατανάλωση ξεπερνά ποσοστό του εισοδήματος τους.
Ειδικό bonus προσαύξησης θα υπάρχει και για τους πολύτεκνους, δίνοντας έτσι κοινωνικό χαρακτήρα στη φορολοταρία.
Χριστουγεννιάτικη κλήρωση
Νέο στοιχείο είναι η super φορολοταρία των Χριστουγέννων, η οποία φαίνεται ότι δύσκολα θα προλάβει να κάνει φέτος πρεμιέρα, εκτός αν έχουμε έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
Σε αυτή την κλήρωση θα μοιράζονται στους τυχερούς ως και 100.000 ευρώ, κάτι που πιθανότατα θα ανεβάσει το ετήσιο κονδύλι της φορολοταρίας στα 13 εκατομμύρια ευρώ








0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!