HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΠΙΕΡΙΑ: Μαζί με το τριώδιο άνοιξε και η εκλογολογία – Οι εκλογομάγειρες σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλειά…


Την καλησπέρα μου στην παρέα! Φαίνεται πως οι απόκριες, και η παράλληλη κουβέντα περι πρόωρων εθνικών εκλογών που ξεκίνησε, άνοιξε την όρεξη σε ανώνυμους μασκαράδες και επώνυμους εκλογομάγειρες να πιάσουν αμέσως δουλειά, εξυπηρετώντας ατζέντες και «πελάτες» που υπηρετεί ο καθένας τους.

Τα ανυπόγραφα κείμενα σε ανώνυμα μπλογκς που κυκλοφορούν στην πόλη τελευταία είναι η απόδειξη των όσων γράφω. Η αλήθεια ωστόσο είναι απλή, σε ότι αφορά τουλάχιστον το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ.

Θυμίζω ότι στις εθνικές εκλογές του 2019, η Ν.Δ. έλαβε ποσοστό 47,45% στην Πιερία. Ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη την χώρα, με το γνωστό ψηφοδέλτιο. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν το τελευταίο ψηφοδέλτιο του κόμματος κρίνεται ως ένα από τα δυνατά και άρα πετυχημένο σε όλη την Ελλάδα. Και όπως λέει ο σοφός λαός μας: «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις…». Αυτό είναι δεδομένο.

Ναι. Καταλαβαίνω ότι μέσα σε 3 χρόνια διακυβέρνησης, υπήρξε μια πολιτική φθορά της κυβέρνησης. Πράγμα πολύ φυσικό για ένα κόμμα που κυβερνά και κρίνεται από τις αποφάσεις του. Πόση είναι αυτή η πολιτική φθορά, δεν μπορώ ν’ απαντήσω με ακρίβεια, ωστόσο ένα 5-10% είναι μια φυσιολογική εκτίμηση. Παρ’ όλη αυτή την φθορά όμως, το ψηφοδέλτιο συνεχίζει να παραμένει δυνατό και πετυχημένο.

Τι άλλαξε όμως από το 2019 μέχρι σήμερα;

Οι 3 εκλεγμένοι (Μπαραλιάκος, Μάνη και Χιονίδης) δουλεύουν πάνω στο κοινοβουλευτικό τους έργο, και η δουλειά τους (είτε εμφανή είτε όχι) θα κριθεί στις επόμενες εκλογές από τους Πιεριείς, αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλης κουβέντας και ανάλυσης. Η ουσία είναι ότι τα ονόματα και των τριών θα βρίσκονται δικαιωματικά στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ένα το κρατούμενο λοιπόν.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Κουλκουδίνας έχει ενεργή παρουσία σχεδόν καθημερινά τόσο στα πολιτικά όσο και στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου. Οι 9.054 ψήφοι του επίσης αποτελούν μια πολύ καλή «προίκα» και ένα συν στο βιογραφικό του, ώστε και το δικό του όνομα να υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Δύο τα κρατούμενα.

Όσο για την κυρία Μπάσδρα, την εξαιρετική επιστήμονα, παρότι έφερε στη Νέα Δημοκρατία 9.570 ψήφους, η μετέπειτα πορεία της (πολιτικά μιλώντας) μας έδειξε με την απουσία της από την Πιερίας τα τελευταία 3 χρόνια, ότι δεν έχει άλλο προσωπικό ενδιαφέρον να ξανασχοληθεί με την πολιτική. Τονίζω πως δεν έχουμε κάποια επίσημη δήλωσή της, αλλά από την μέχρι σήμερα πορεία της βγαίνει αυτό το συμπέρασμα. Άρα, εδώ μπορεί να υπάρξει μια κενή θέση (και μάλιστα γυναίκας) στο ψηφοδέλτιο. Τρία τα κρατούμενα.

Ο κ. Τόνας πάλι, είναι κάτι διαφορετικό. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα πολιτικά στην Πιερία, γνωρίζουμε ότι ο Θεόδωρος Τόνας ήταν μια προσωπική επιλογή του Θεοδωρου Σκυλακάκη, σημερινός υφυπουργός οικονομικών και πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι ως πρωτοεμφανιζόμενος πολιτευτής πήγε πολύ καλά ψηφοθηρικά (5.665 ψήφοι). Να μην ξεχάσουμε επίσης να τονίσουμε ότι ο κ. Τόνας συνεχίζει να έχει ενεργή συμμετοχή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου είτε από το πόστο του ειδικού συμβούλου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου που υπηρετούσε μέχρι το Νοέμβριο του 2021, είτε από την θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κατερίνης. Ο ίδιος στην ερώτηση για το αν θα ξαναείναι υποψήφιος, απαντά πως ο ίδιος θέλει, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στο κόμμα και στον Κ. Μητσοτάκη. Άρα, μάλλον έχει «κλειδώσει» και αυτός την θέση του στο ψηφοδέλτιο… Τέσσερα τα κρατούμενα.

Πριν κάνουμε τη σούμα για το τελικό συμπέρασμα, θυμίζω ξανά την σοφή ρήση του λαού μας: «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις..»

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Μπαραλιάκος, Μάνη και Χιονίδης κατέχουν τις 3 από τις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας έχει «κλειδώσει» την τέταρτη θέση και μάλιστα δουλεύει άοκνα και αθόρυβα εδώ και καιρό με εξαιρετικά αποτελέσματα, απ’ ότι μαθαίνω απ’ το γραφείο του.

Ο Θ. Τόνας είπαμε πιο πάνω τους λόγους για τους οποίους θα βάλει ξανά τ’ όνομα του στο επόμενο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Μένει η κ. Μπάσδρα, η οποία μάλλον θ’ απελευθερώσει μια θέση (τονίζω για γυναίκα), και γι’ αυτήν τη θέση ήδη γίνονται προσπάθειες να καλυφθεί με ισάξια ή δυνατότερη προσωπικότητα που θα «γεμίσει τα παπούτσια» της προκατόχου της. Τα ονόματα πολλά και οι φήμες ποικίλες μέχρι στιγμής. Η τελική απόφαση όμως ακόμη δεν πάρθηκε. Όταν γίνει αυτό να είστε σίγουροι ότι θα το πληροφορηθείτε ΠΡΩΤΑ από την Kapa News.

Αυτά είναι τα δεδομένα και η αληθινή κατάσταση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα που ακούτε στα καφενεία ή που διαβάζετε σε ανώνυμα μπλογκς από ανώνυμους «εκλογομέγειρες» είναι ή αστεία, ή εκ του πονηρού, αφού εξυπηρετούν ύποπτες και σε αρκετές περιπτώσεις ασήμαντες ατζέντες.


Γράφει & Υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δείτε ακόμη:

Το μεγάλο πρόβλημα του Κουκοδήμου για την επόμενη ημέρα

Στο... "σκαμνί" της δικαιοσύνης ο Δημήτρης Κούβελας γιατί με τις δημόσιες δηλώσεις του προκαλεί ζημία στην οικονομία....





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια