Με λευκό κρασί και κρέμα σκόρδου
Υλικά
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά, και προσθέστε τα μύδια, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν και να ανοίξουν τα μύδια, περίπου 12- 15 λεπτά.
- Σερβίρετε τα μύδια μαζί με τη σάλτσα με ψωμί ή σκορδόψωμο.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!