HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απόστολος Ζέρβας: "ΑΙΤΙΕΣ ΗΥΞΗΜΕΝΗΣ ΘΝΗΤΟΤΗΤΟΣ"


1.ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ:

Η καραντίνα ( Lockdown ) είναι μέτρο επείγουσας ανάγκης σε περιπτώσεις επιδημίας , το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί για διάστημα 15-20 ημέρες προκειμένου να ελεγχθεί ένας λοιμογόνος ή βιολογικός παράγων για τον οποίο δεν υπάρχουν φάρμακα ..

Η παράταση της απομόνωσης του πληθυσμού  μπορεί να αυξήσει την θνητότητα όλων σχεδόν των αιτιών θανάτου με πολλούς και διαφόρους τρόπους : 

• Καθυστέρηση αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών λόγω φόβου των ασθενών να επισκεφθούν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα , σκεπτόμενοι ότι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουν κορωνοϊό , έτσι αναγκάζονται να προστρέξουν όταν η κατάσταση είναι πολύ προχωρημένη και δυστυχώς συχνά για μερικούς είναι αργά ..

• Καθυστερημένη διάγνωση νέων σοβαρών ασθενειών για τους ίδιους λόγους ..

• Αναβολή χειρουργείων που έχουν προγραμματιστεί και καθυστέρηση στον προγραμματισμό νέων καθώς εκτελούνται μόνον τα θεωρούμενα ως κατεπείγοντα ..

• Εν τω μεταξύ υπάρχει επιδείνωση των περιστατικών που έχουν αναβληθεί

Ο παρατεταμένος εγκλεισμός του πληθυσμού επιφέρει εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω έλλειψης συγχρωτισμού , γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερη ευπάθεια σε λοιμώξεις ..

Η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου λόγω πτωχοποίησης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού ( ανεργία - μερική ή περιοδική απασχόληση ) είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας ..


2. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ:

Τα εμβόλια χρησιμοποιούνται ως μέσον πρόληψης και δεν αποτελούν θεραπεία για οποιοδήποτε λοιμογόνο παράγοντα ..

Δεν χορηγούνται κατά την διάρκεια μιας πανδημίας ή όταν έχουμε εξάρσεις ( κύματα σύμφωνα με τηλεαστέρες συναδέλφους ) ..

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία γίνεται μαζικός εμβολιασμός , μάλιστα επιβάλλεται δια νόμου ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ από την Κυβέρνηση επί δικαίων και αδίκων , δίχως να εκτιμάται η ανοσία στον γενικό πληθυσμό ( έλεγχος αντισωμάτων ) ..

Ο μόνος αξιόπιστος δείκτης ελέγχου των επιπτώσεων μιας μαζικής Ιατρικής παρεμβάσεως είναι η θνησιμότητα πριν και μετά την έναρξη των εμβολιασμών ..

Ο λόγος είναι απλός καθώς μπορεί να επιδεινώνεται η υγεία των ανθρώπων από προϋπάρχοντα νοσήματα ή να προκαλούνται νέα ( ανεπιθύμητες ενέργειες ) ..

Επειδή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων εάν τα χορηγούμενα εμβόλια έχουν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανεπιθύμητες ενέργειες ( παρενέργειες ) , πρέπει η παρακολούθηση να διαρκεί αρκετά χρόνια ..( Εάν π.χ. κάποιο σκεύασμα προκαλεί καρκινογένεση , αυτό δεν γίνεται αντιληπτό άμεσα καθώς ο μέσος χρόνος "επώασης" μιας κακοήθειας θεωρείται η πενταετία ) ..

--------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.


Διαβάστε ακόμη:












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια