HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απόστολος Ζέρβας: "ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από την " ΠΑΝΔΗΜΙΑ "


Στο Lancet , το αρχαιότερο Ιατρικό περιοδικό , δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου μία μελέτη 57 σελίδων , η οποία επιγράφεται :

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ : 

Ο συγκλονιστικός αριθμός θανάτων αποτελεί τραγωδία και τεράστια παγκόσμια αποτυχία σε πολλαπλά επίπεδα , διότι οι περισσότερες Κυβερνήσεις απέτυχαν να τηρήσουν βασικούς κανόνες θεσμικού ορθολογισμού και διαφάνειας , ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι , συνήθως συχνά επηρεασμένοι από τηλεοπτική παραπληροφόρηση , δεν διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που αφορούσαν βασικές προφυλάξεις Δημόσιας Υγείας και τέλος οι μεγάλες Δυνάμεις του κόσμου απέτυχαν να συνεργαστούν για τον έλεγχο της πανδημίας ..

Οι πολλαπλές αποτυχίες της διεθνούς συνεργασίας περιλαμβάνουν :

1. Καθυστέρηση τριών μηνών για την έγκαιρη κοινοποίησης της αρχικής εκδήλωσης της νόσου COVID και την κήρυξη πανδημίας ..

2. Δαπανηρές καθυστερήσεις στην αναγνώριση της κρίσιμης οδού έκθεσης ( αερομεταφερόμενη ) στον κορωνοϊό και στην εφαρμογή κατάλληλων μέτρων σε Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού

3. Έλλειψη συντονισμού μεταξύ των χωρών όσον αφορά τις στρατηγικές καταστολής ..

4. Αποτυχία των Κυβερνήσεων στην εξέταση των στοιχείων , ώστε να υιοθετήσουν τις βέλτιστες πρακτικές για τον έλεγχο της πανδημίας και την διαχείριση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων από άλλες χώρες ..

5. Παντελής απουσία Οικονομικής στήριξης των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ..

6. Αποτυχία διασφάλισης επαρκών παγκόσμιων προμηθειών και δίκαιης διανομής βασικών αγαθών , όπως προστατευτικών ειδών - διαγνωστικών εργαλείων - φαρμάκων - ιατρικών συσκευών ..

7. Έλλειψη έγκαιρων - ακριβών και συστηματικών δεδομένων σχετικά με το πλήθος των  λοιμώξεων - τους θανάτους - τις μεταλλάξεις του ιού - τις αντιδράσεις των Συστημάτων Υγείας και τις έμμεσες συνέπειες για την υγεία ..

8. Ανεπαρκής επιβολή κατάλληλων επιπέδων κανονισμών βιοασφάλειας κατά την προετοιμασία της πανδημίας , γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης επιδημίας , που πιθανόν να σχετίζεται με Βιολογικά Εργαστήρια ..

9 . Αποτυχία καταπολέμησης της συστηματικής παραπληροφόρησης ..

10. Έλλειψη παγκόσμιων και εθνικών δικτύων ασφαλείας για την προστασία των ευπαθών πληθυσμών ..


--------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.


Διαβάστε ακόμη:







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια