HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απόστολος Ζέρβας: "ΒΛΑΒΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ"


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστούσε τον Απρίλιο 2020 την χρήση μάσκας μόνον από ασθενείς και το  Υγειονομικό προσωπικό , ενώ δεν θεωρούσε απαραίτητη την τακτική χρήση της από τον γενικό πληθυσμό ..

• Μετά από δύο μήνες ( Ιούνιος 2020 ) συνιστούσε την χρήση μάσκας και από υγιείς , σε χώρους πολυσύχναστους ..

• Από μια ανάλυση πολλών μελετών , 

η οποία δημοσιεύτηκε στο LANCET , αποδεικνύεται ότι δεν προέκυψε κανένα όφελος από την γενικευμένη χρήση μάσκας , ενώ κάποια αξία έχει η κοινωνική απόσταση του ενός μέτρου για την αποφυγή μετάδοσης ..

• Υπάρχουν επιστημονικές εργασίες 

οι οποίες αναφέρουν σημαντικές παρενέργειες που προκύπτουν από την καθημερινή χρήση μάσκας και τεκμηριώνονται με συγκεκριμένες μετρήσεις :

1. Η συγκέντρωση οξυγόνου ( Ο2 ) κάτω από την μάσκα παρουσιάζει σημαντική μείωση ( υποξία )κατά 12,4%, σε σχέση με τον αέρα της ατμόσφαιρας ( 18,3% αντί για 20,9%) ..

2. Υπάρχει αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακος CO2 ( υπερκαπνία ) κάτω από την μάσκα , μάλιστα σε τρομακτικά επίπεδα , περίπου 30 φορές ( 14.142 ppm, αντί για 464 ppm ) ..

• Αυτές οι δύο διαταραχές των αερίων προκαλούν διάφορα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό : 

1 . Αύξηση αναπνευστικής αντίστασης 

( μεταξύ εισπνοής-εκπνοής ) της τάξης του 128% ..

2. Αύξηση του όγκου του νεκρού χώρου κατά 80% ..

• Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση της ανταλλαγής αερίων κατά 37% ..


ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ :

1. Αύξηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας κάτω από την μάσκα , με αποτέλεσμα να ευνοείται η ανάπτυξη λοιμώξεων από μικρόβια - ιούς και μύκητες ..

2. Αύξηση των καρδιακών παλμών - της αρτηριακής πίεσης όπως και κόπωση ακόμη και κατόπιν ελαφράς άσκησης ( είναι ιδιαίτερα εμφανές σε αθλητές και στα παιδιά κατά το μάθημα της γυμναστικής ) ..

• Η υποξία προκαλεί σύσπαση της πνευμονικής αρτηρίας και η υπερκαπνία αγγειοδιαστολή των αγγείων του εγκεφάλου , όποτε έχουμε αντιστοίχως μικρό πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα με αποτέλεσμα 

οι άνθρωποι να παραπονούνται για συμπτώματα όπως :  αναπνευστική δυσφορία - ζάλη - κεφαλαλγίας και υπνηλία ..


--------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.


Διαβάστε ακόμη:







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια