HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απόστολος Ζέρβας: "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ"


Ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μαραβέγιας υπέβαλε φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με μια υπό ίδρυση Εταιρεία ώστε να χρηματοδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο για επένδυση  στον Βόλο , ύψους 11 εκατομμυρίων Ευρώ ( Κέντρο Αποκατάστασης ) ενώ βάσει του άρθρου 57 του Συντάγματος απαγορεύεται οι Βουλευτές να μετέχουν σε εταιρείες , οι οποίες συνάπτουν με το Δημόσιο συμβάσεις επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα ..

Η επένδυση εγκρίθηκε οριστικά στις 10.1.2022 και ο κ. Κώστας Μαραβέγιας συνέστησε στο όνομα της γυναίκας του μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 5.000 Ευρώ , στο καταστατικό της οποίας ακόμη και το e-mail που αναγραφόταν ήταν δικό του ..

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης ήταν 4.252. 000 Ευρώ , ενώ τα υπόλοιπα χρήματα της επένδυσης ( περίπου 6.750.000 ) πρέπει βάσει του αναπτυξιακού νόμου να προέρχονται είτε από ίδια κεφάλαια είτε από Τραπεζικό δάνειο ..

Στο πόθεν έσχες του Βουλευτού  εμφανίζονται μαζί με την σύζυγο του τραπεζικές καταθέσεις 37.000 Ευρώ και οφειλές προς Τράπεζες ύψους 292.000 Ευρώ ..

Προκύπτουν τρία θέματα :

1. Νομικό , καθώς πρόκειται για έμμεση παραβίαση της διάταξης του Συντάγματος ..

2. Πολιτικό και Ηθικό , διότι ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος λαμβάνει επιχορήγηση 4,2 εκατ. Ευρώ από το Δημόσιο Ταμείο , ενώ οι περισσότεροι επενδυτές δεν βλέπουν ούτε με κυάλια τον Αναπτυξιακό νόμο ..

3. Τραπεζικό , καθώς έχει προεγκριθεί δάνειο , ενώ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις.


--------------------

* Ο κ. Απόστολος Ζέρβας είναι συνταξιούχος Παιδίατρος, σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ επί 7ετία και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας την περίοδο 2004 - 2009 επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.


Διαβάστε ακόμη:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια