HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εφημερίδα Political: Ποιοι Δήμαρχοι παίρνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» από τη ΝΔ στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2023 (του Γιώργου Λαιμού)


Είναι ο Δήμος Κατερίνης και ο Κώστας Κουκοδήμος μέσα σ' αυτούς που στηρίζονται απο τη Νέα Δημοκρατία;

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξάγονται τον Οκτώβριο του 2023, πυρετώδεις είναι οι διεργασίες τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο για την ανάδειξη των υποψηφίων αλλά και για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.  Η Πειραιώς, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένεται να διαφοροποιήσει τη στάση της σε σχέση με τις εκλογές του 2019, δίνοντας πιο ξεκάθαρες στηρίξεις σε υποψηφίους που προέρχονται από τον κομματικό της χώρο, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί θέσφατο, για όλες τις περιπτώσεις. Ωστόσο, είναι σαφές πώς προτεραιότητα θα έχουν οι εν ενεργεία τοπικοί άρχοντες και δη οι επιτυχημένοι που βρίσκονται στους κόλπους της ΝΔ, εφόσον φυσικά δεν επιλέξουν να ολοκληρώσουν τον αυτοδιοικητικό τους κύκλο.

Βασικοί στόχοι αυτής της αλλαγής πλεύσης από την Πειραιώς, είναι να μην «χαθούν» Δήμοι και να συνεχίσει να έχει την εικόνα κυριαρχίας, αλλά και να στηριχθούν Δήμαρχοι, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ή και να ξεπεράσουν το 43%, που ορίζει ο νέος νόμος, για να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο. 

Στον Δήμο Αθηναίων περισσότερο από βέβαιη είναι η στήριξη της ΝΔ, στο πρόσωπο του Κώστα Μπακογιάννη, που έχει δηλώσει από καιρό ότι θα διεκδικήσει εκ νέου μία θητεία. Στον Δήμο Τρικκαίων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, κλείνοντας τα όποια σενάρια που κυκλοφορούσαν και διεκδικώντας τρίτη θητεία στον Δήμο, χαίρει της εμπιστοσύνης των στελεχών της Πειραιώς. Στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακοίνωσε και μάλιστα από τον Φεβρουάριο του 2022 την πρόθεσή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του και η ΝΔ φαίνεται πως θα σταθεί δίπλα του.

Ενώ στήριξη – χρίσμα,  θα δοθεί, από το κόμμα της ΝΔ και στον νυν Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος έχει καταφέρει στα τρία πρώτα χρόνια της θητεία του σε αυτό το αξίωμα να αλλάξει την εικόνα της Κατερίνης και να την αναγάγει σε ένα πολύ δυνατό «brand», θέτοντας γερές βάσεις για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Μάλιστα, έχει διατελέσει τόσο βουλευτής όσο και υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ. 

Στην Αττική δεν φαίνονται σημαντικές διαφοροποιήσεις τουλάχιστον στους Δήμους Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου, ενώ «πονοκέφαλο» για τη ΝΔ αποτελεί ο Δήμος Πειραιά.

Η Πειραιώς έχει «ζεστάνει καλά τις μηχανές»και πληθαίνουν οι επαφές του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος, οπότε αναμένεται το επόμενο διάστημα να αυξηθούν οι συναντήσεις με φόντο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια