HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023: Με αλλαγές το νέο επίδομα


Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει ένα έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2023» σε ευάλωτους οικονομικά πολίτες μέσω μίας ακόμα περιβόητης επιταγής ακρίβειας, ωστόσο εξετάζονται διάφορες παράμετροι μέχρι να ανάψει οριστικά το «πράσινο» φως για την παροχή του στον δρόμο προς τις εκλογές της άνοιξης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε το Σάββατο (21/01) στον ΣΚΑΪ πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εξαντλούμε πάντα τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά. Δεν είμαστε του δώστα όλα. Βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε, αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Η κυβέρνηση αυτή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020, και το 2021 και το 2022. Πρέπει να εκτιμήσουμε ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, υπεύθυνα και σοβαρά».

Οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη είναι στο ίδιο μήκος κύματος που αυτές, που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε τονίσει: «Εκτιμώ ότι έτσι όπως κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, έτσι όπως προσδοκούμε ότι θα κινηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος το 2023».

Επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023: Ερωτηματικά για δυο κατηγορίες δικαιούχων

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφορικά με το νέο πασχαλιάτικο επίδομα. Οι τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει 250 με 300 ευρώ, όχι όμως σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα ήταν συνολικά έξι οι κατηγορίες των δικαιούχων. Από αυτές, οι δύο (οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού) είναι στον «αέρα».

Εφόσον «κοπεί», δεν αποκλείεται να δοθεί αυξημένο κατά ακόμα 50 ευρώ και να πάει στα 300. Εάν, όμως, τα νούμερα δεν βγαίνουν, ενδεχομένως να μείνει ίδιο το πόσο και λιγότεροι οι δικαιούχοι.

Πότε πληρώνεται η επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023

Η πληρωμή θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως έγινε και το Πάσχα του 2022 που πληρώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου. Φέτος, βέβαια, το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια