HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τσακιρίδης Βασίλης: Αποχαιρετώντας τον αγαπημένο μου πατέρα


Έρχεται κάποτε η στιγμή για όλους μας να αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας πατέρα.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στον Άγιο Αθανάσιο Τριλόφου χωριό καταγωγής του πατέρα μας με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, σύζυγος, τέκνα, νύφες, αδέλφια, ξαδέλφια, ανίψια, εγγόνια, συγγενείς, γείτονες, συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί, συγχωριανοί, εκλεκτοί φίλοι και γνωστοί για να αποχαιρετίσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο στον αγαπητό πατέρα μας Κωνσταντίνο  παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.

Αγαπητέ πατέρα θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την ανατροφή και τα εφόδια που μας έδωσες και δίδαξες όλα αυτά τα 60 χρόνια που είχαμε την ευτυχία και την αμέριστη χαρά να σε έχουμε εν ζωή κοντά μας και δίπλα μας.


Υπήρξες για μας την οικογένειά σου η πυξίδα μας και ο φάρος αξιών που μας χάρισες απλόχερα, για τις σημαντικές συμβουλές σου. Όλα τα κρατάμε μέσα μας ως πολύτιμα εφόδια και παρακαταθήκη. Χαμογελαστός μέχρι τελευταία στιγμή που μας είδες στο Νοσοκομείο, πάλεψες με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να θυμόμαστε… να τραβάς πάντα μπροστά.  


Αγωνιστής από μικρός στο χωριό που αγάπησες τον Τρίλοφο αποφάσισες να δημιουργήσεις την οικογένειά σου γνωρίζοντας τη γυναίκα σου ήρωας της ζωής σου Στέλλα, η οποία σε ακολούθησε εδώ στο όμορφο υπερυψωμένο χωριό σου. Η ζωή όμως τα έφερε έτσι ώστε να βρεθείς αργότερα με μια βαλίτσα στο χέρι στην μακρινή Γερμανία ως βιοπαλαιστής/μετανάστης στα εργοστάσια/φάμπρικες της Γερμανίας ολοκληρώνοντας εκεί στην Γερμανία την οικογένειά σου με τα δυο σου τέκνα εμένα και τον Λάζο.


Επιστρέφοντας μετά από πολλά, αρκετά και δύσκολα χρόνια ξενιτιάς στην πατρίδα η οικογένειά σου πολλαπλασιάστηκε/αυξήθηκε και είχες την ευτυχία να αποκτήσεις δυο υπέροχες νύφες την Ελένη από το Αίγιο και την Μάρθα από το Κιλκίς που στάθηκαν δίπλα σου αρωγοί και συμπαραστάτες όλα αυτά τα χρόνια της ζωής σου. Το πλήρωμα του χρόνου όμως σου χάρισε και τέσσερα εξαίρετα και υπέροχα εγγόνια για τα οποία ήσουν ένας περήφανος παππούς τον Κωνσταντίνο, τον Γιάννη, την Στέλα και τον Γιώργο που σε λατρεύανε με το παραπάνω, σε κάθε τους στιγμή.


Ξεχώριζες για την ειλικρίνειά σου, την ανθρωπιά σου και την ψυχική σου δύναμη. Προικισμένος με αγαθά προτερήματα, με ασύγκριτο ψυχικό σθένος και δύναμη, αγάπη και πίστη μας προσέφερες τα μέγιστα, ώστε να μην μας λείψει τίποτα. 


Στα αδέλφια σου, στα ξαδέλφια σου, στα ανίψια σου, στους συγγενείς σου, στους γνωστούς σου, στους γείτονες σου στην Κατερίνη, στους συγχωριανούς σου, στους φίλους σου, που λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου, σημείο αναφοράς για την εποχή σου. Οι οικογένειές αυτών σου ανταποδίδουν την αγάπη τους, με την παρουσία τους.


Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να σου χαρίσει  ανάπαυση σώματος και ψυχής και να μας δώσει κουράγιο, υγεία και δύναμη διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη σου

.

Αγαπητέ πατέρα ο Θεός σε κάλεσε κοντά του και αθόρυβα όπως ήρθες στην ζωή πριν από 90 χρόνια στον Τρίλοφο έφυγες τώρα για το αιώνιο ταξίδι σου, κι όπως άφηνες πάντα να εννοηθεί Τρίλοφος αρχή…, Τρίλοφος τέλος…, με θέα την Κατερίνη που έζησες και την θάλασσα του Θερμαϊκού.


Πατέρα ας είναι ελαφρύ το χώμα του αγαπημένου σου χωριού που θα σε σκεπάσει σε λίγο και ο Θεός ας απαλύνει τις ψυχές και ας μας δώσει δύναμη και κουράγιο. 


Ευχαριστώ τον Θεό που έζησα τον αγαπημένο πατέρα μου 60 ολόκληρα θαυμάσια χρόνια…


Είσαι ο ήρωάς μας…..


Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ πατέρα….   

Τσακιρίδης Βασίλης

          


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια