HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιατροί διέγνωσαν κρύωμα και πέθανε λίγη ώρα μετά από έμφραγμα


Αποζημίωση ζητά η σύζυγός του

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η οικογένεια 49χρονου από τη Ρόδο, ζητώντας αποζημίωση 400.000 ευρώ από τους γιατρούς που τον Μάιο του 2021, διέγνωσαν «απλό κρύωμα» ωστόσο ο άτυχος άνδρας πέθανε λίγη ώρα μετά από έμφραγμα.

Η 41χρονη σύζυγός του, κατέθεσε αγωγή κατά του νοσοκομείου της Ρόδου με την οποία διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που έχουν υποστεί η ίδια και το τρίχρονο παιδί της.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου και εκτός των χρημάτων για ψυχική οδύνη, ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση με την οποία να υποχρεώνει το νοσοκομείο να καταβάλει στην 41χρονη εφάπαξ το ποσό των 5000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω μηνιαίας στέρησης διατροφής για το ανήλικο παιδί, ανερχόμενη στο ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ για το διάστημα από την επομένη της ημερομηνίας θανάτου του 49χρονου και για 20 μήνες έως ότου δηλαδή εκδοθεί η σύνταξή της.

Ο 49χρονος ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη 41χρονη και έχουν και ένα παιδί ηλικίας σήμερα τριών ετών, στις 20 Μαΐου 2021 στις 9.15 το βράδυ αισθάνθηκε εντονότατες ενοχλήσεις στην πλάτη του, οι οποίες του προκάλεσαν δυσφορία και άλγος, και διαρκούσαν πλέον της μισής ώρας.

Καθώς ο 49χρονος φοβήθηκε για έμφραγμα, μετέβη εσπευσμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου με σκοπό την εξέτασή του, και τη νοσηλεία του εάν απαιτείτο.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, οι πόνοι που βίωνε ο 49χρονος ήταν εξαιρετικά έντονοι, αφού πέραν της δυσφορίας και της δυσκολίας στην αναπνοή, δεν μπορούσε να μετακινηθεί με ευκολία και ακώλυτα, εφόσον η κανονική βάδιση του διακοπτόταν από έντονους θωρακικούς πόνους, είχε δε καταληφθεί από αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας, αντιλαμβανόμενος ο ίδιος την αναγκαιότητα να μεταβεί στο νοσοκομείο για την περίθαλψή του.

Ο 49χρονος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του πήγαν στο νοσοκομείο και εκεί εξετάστηκε από γιατρό στα Επείγοντα όπου έλαβαν το ιστορικό του, του έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιματολογικός έλεγχος.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο γιατρός που τον είχε αναλάβει έκρινε – όπως αναφέρεται στην αγωγή- «ότι δεν συνέτρεχε λόγος παραμονής και παρακολούθησης του 49χρονου στο νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από ένα απλό «κρύωμα» για την αντιμετώπιση του οποίου αρκούσε η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων μόνο, και πρότεινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση του ασθενή, να επιστρέψουν στην οικία τους περί ώρα 23.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας, παραλείποντας ωστόσο από έλλειψη επιμέλειας κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να τους παραπέμψει εξαρχής σε ιατρό καρδιολόγο, όπως όφειλε να κάνει και όπως δυστυχώς αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν επιβεβλημένο».

Το ζευγάρι έφυγε από το νοσοκομείο εφησυχασμένο ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και προτού πάνε σπίτι του, σταμάτησαν σε φαρμακείο για να πάρουν το αναλγητικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο το οποίο τους είχε προτείνει για την ανακούφισή του από το «κρύωμα» κατά τη διάγνωσή του ο ανωτέρω ιατρός.

Όταν έφθασαν στο φαρμακείο, η 41χρονη παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο και ο 49χρονος πήγε μέσα για το φάρμακο, όπως αναφέρει η rodiaki.

«Μέσα σε δέκα λεπτά, τη 41χρονη την πλησίασε πελάτης του φαρμακείου για να τη ρωτήσει αν είναι μαζί με τον κύριο που μπήκε στο φαρμακείο και είχε καταρρεύσει.

Έντρομη η 41χρονη μπήκε στο φαρμακείο, όπου είδε ότι ο σύζυγός της, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, υποφέροντας από μεγάλη δυσφορία, αφόρητους πόνους, ενοχλήσεις στο στήθος και τρομερό αίσθημα αδυναμίας, κατάσταση η οποία κυριολεκτικά την τρομοκράτησε γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι αν και είχαν εξέλθει του νοσοκομείου, με τη διαβεβαίωση του ανωτέρω ιατρού, πως δεν είναι κάτι σοβαρό, αντίθετα ήταν (δήθεν) ένα απλό «κρύωμα» και δεν συντρέχουν ούτε λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας αλλά (και κυρίως) νοσηλείας και παρακολούθησης, η κατάσταση της υγείας του συζύγου της επιδεινώθηκε σε σημείο κυριολεκτικά κατάρρευσής του, αφού σε ελάχιστα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του, παρά δε τις προσπάθειες του φαρμακοποιού να τον «επαναφέρει» με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο πλαίσιο παροχής πρώτων βοηθειών και πριν ακόμα έλθει το ΕΚΑΒ, και ενώ η 41χρονη είχε υποστεί κυριολεκτικά σοκ.

Τελικά, ο άτυχος 49χρονος εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο εναγόμενο νοσοκομείο την 00.30 π.μ. της 21/5/2021».

Στην ίδια αγωγή γίνεται αναφορά και στα αίτια θανάτου του 49χρονου όπου σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η 41χρονη τονίζει στην αγωγή της ότι η ίδια δεν εργάζεται καθώς ανατρέφει το ανήλικο τέκνο της και το μόνο εισόδημά τους ήταν ο μισθός του συζύγου της.

Ωστόσο, μετά τον θάνατό του πλέον λαμβάνει μία ελάχιστη σύνταξη και ένα κοινωνικό βοήθημα, συνολικού ποσού περίπου 600 ευρώ για την ίδια και το παιδί της.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια