HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η τελευταία εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης για το 2022-2023


Με την τελευταία εκδήλωση της για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 και με αφορμή τα 202 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’

Ολοκληρώνει η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης το μεγάλο αφιέρωμα της στα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία με συνολικά 12 εκδηλώσεις της.

Επίσημος ομιλητής και καλεσμένος την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στις 19:00 είναι ο Διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Δρ. Δημήτριος Μεταλληνός.

Ο κ. Μεταλληνός θα αναφερθεί στην ομιλία του στην ιδεολογική χρήση της ιστορίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην ανιστόρητη και αντιεπιστημονική προσέγγιση του βίου και της πολιτείας του εκκλησιαστικού ηγέτη Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄. Θα καταθέσει τεκμήρια που αναδεικνύουν τον εθναρχικό ρόλο του μαρτυρικού Πατριάρχη και θα αναδείξει το απαραίτητο προϋποθεσιακό πλαίσιο ανάγνωσης και μελέτης της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης. Θα αναδείξει, τέλος, τη ριζική διαφορά μεταξύ μυθιστορίας και ιστορικής επιστήμης, στηριζόμενος στο παράδειγμα του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄».

Η Εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια