HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κρατήστε σημειώσεις – Αυτές είναι οι τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν πάρετε διαζύγιο


Τα διαζύγια και οι χωρισμοί των διασήμων συνεχίζουν να αποτελούν πρωτοσέλιδα στις ειδήσεις. Δυστυχώς, οι χωρισμοί και τα διαζύγια δεν αφορούν μόνο τους celebrities.

Το μέσο ζευγάρι δεν τα πηγαίνει πολύ καλύτερα: σχεδόν κάθε σχέση είναι πλέον προορισμένη για διάλυση.

Η λύση, φυσικά, δεν είναι να παραμένουμε σε τοξικές και άσχημες σχέσεις. Ωστόσο, η θεραπεύτρια Joulia Flood, προτείνει, μέσα από το yourtango.com, στους ανθρώπους που σκέφτονται να χωρίσουν, πριν το κάνουν να απαντήσουν στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Τι θα χάσω;
Διαζύγιο σημαίνει μια τεράστια αλλαγή: στο εισόδημα, στην ασφάλεια, στα έξοδα. Ναι, ένας γάμος κουβαλά πολλά μαζί του. «Μπορώ να τα καταφέρω μόνη μου; Είμαι διατεθειμένος να κάνω τις θυσίες; Ποιους φίλους πιθανότατα δεν θα ξαναδώ; Θα είχα επαρκείς κοινωνικές επαφές ή θα έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή;», είναι μερικά υποερωτήματα, τα οποία τώρα μπορεί να μην σας φαίνονται πολύ σημαντικά, αλλά η ειδικός προτείνει να τα σκεφτείτε καλά πριν προχωρήσετε στον χωρισμό. Εξετάστε πολύ καλά τις συνέπειες των πράξεών σας και αυτής της τόσο σημαντικής αλλαγής.

2. Θα είμαι πιο χαρούμενη;
«Πιθανότατα να νιώθετε δυστυχία και αδιέξοδο αυτή τη στιγμή, αλλά να θυμάστε ότι το διαζύγιο είναι μια πολύ αγχωτική και χρονοβόρα διαδικασία, επομένως σίγουρα δεν είναι ένας γρήγορος τρόπος για να βελτιώσετε το πώς νιώθετε», λέει η θεραπεύτρια. Ρίξτε λοιπόν μια ειλικρινή ματιά στον εαυτό σας.

«Ποιες σκέψεις και συναισθήματα προκύπτουν καθώς φαντάζομαι να χωρίζω; Προβλέπω συναισθηματικές δυσκολίες ή αλλαγές διάθεσης στον εαυτό μου; Αναγνωρίζω την ευθύνη μου; Ποιο κομμάτι της διατίθεμαι να πάρω μαζί μου;».

Το να έχετε καλούς πόρους και υποστηρικτικό δίκτυο, όπως φίλους, οικογένεια, ομάδες υποστήριξης ή ψυχοθεραπεία είναι ζωτικής σημασίας σε αυτή τη συγκυρία της ζωής σας, τόσο για να ανακαλύψετε τι είναι καλύτερο για εσάς, όσο και για να αντιμετωπίσετε τα επακόλουθα.

3. Πώς θα επηρεαστούν τα παιδιά μου (αν υπάρχουν);
Η θεραπεύτρια χαρακτηρίζει αυτό το ερώτημα ως «πραγματικά σημαντικό». Σίγουρα, το να μένετε σε μία σχέση για τα παιδιά δεν είναι απόλυτα υγιές, αφού εκείνα αντιλαμβάνονται κάθε ένταση μεταξύ των γονιών του. Ωστόσο, αν το διαζύγιο δεν γίνει με ηρεμία και όρους που ευνοούν εκείνα, τότε η ψυχολογία τους επηρεάζεται στο μέγιστο βαθμό.

Εάν το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο, εξετάστε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε καλύτερα και να διατηρήσετε τις συγκρούσεις στο ελάχιστο για το καλό των παιδιών σας, αλλά και της δικής σας ψυχικής υγείας.

4. Έκανα ό,τι μπορούσα;
Έρευνες λένε πως η επιθυμία μας να χωρίσουμε ξεκινά από το ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την κατάσταση ως έχει στο παρόν. «Η δυστυχία μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος δείκτης για τον παρόν και το μέλλον της σχέσης μας. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να εκφράσετε ό,τι σας στεναχωρεί με τρόπο αποτελεσματικό στον σύντροφό σας, εκείνος να σας ακούσει και να μην νιώθετε πως σας παραγκωνίζει; Σε πολλές περιπτώσεις, θα υπάρχει πάντα χρόνος για ένα διαζύγιο αργότερα, αλλά μπορεί να μην υπάρχει πάντα χρόνος για να σωθεί μία σχέση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει κάθε τι που μπορούσατε, πριν προχωρήσετε στην τελική σας απόφαση», προτείνει η ειδικός.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια