HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι να σπουδάσεις για να βρεις δουλειά στο μέλλον;


Μάθε τους βασικούς παράγοντες που θα συμπράξουν στην επιλογή των καταλληλότερων σπουδών για εσένα και κάνε ένα δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να ακολουθήσεις τις ιδανικές σπουδές!

Η επιλογή των κατάλληλων σπουδών είναι κάτι που απασχολεί πολλούς μαθητές, φοιτητές και άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αλλάξουν καριέρα και επάγγελμα. Με την προετοιμασία, τη σωστή αξιολόγηση και τη βοήθεια των ειδικών μπορείς και εσύ να εντοπίσεις –εάν δεν γνωρίζεις ήδη- ποιος είναι ο ιδανικότερος κλάδος σπουδών, ο οποίος θα σε οδηγήσει στην επιτυχία τόσο της επαγγελματικής σου αποκατάστασης όσο και της προσωπικής σου ευτυχίας.

Οι βασικοί παράγοντες που θα συμπράξουν στην επιλογή των καταλληλότερων σπουδών είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Επομένως, πριν καταλήξεις στην πορεία που θέλεις να ακολουθήσεις, είναι καλό να κάνεις ένα δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και να ακολουθήσεις τις ιδανικές σπουδές για εσένα με βάση τα αποτελέσματα!

Τι ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα και τις κλίσεις σου;

Πάντα υπήρχαν επαγγέλματα με περισσότερη ή λιγότερη ζήτηση. Αυτό, φυσικά, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων. Το κυριότερο είναι να επιλέξεις ένα αντικείμενο σπουδών, το οποίο βασίζεται στις δεξιότητες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σου. Εάν, λοιπόν, δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς σου αρέσει ή ποιο επάγγελμα σε ενδιαφέρει να ακολουθήσεις, το παραπάνω τεστ θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Για ποιον λόγο να επιλέξεις ένα συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών;

Οι λόγοι για να επιλέξεις συγκεκριμένες σπουδές είναι πολλοί. Οι βασικότεροι, όμως, είναι οι επαγγελματικές προοπτικές και η σταδιοδρομία στην οποία μπορούν να σε οδηγήσουν. Η καριέρα σου είναι μια θεμελιώδης πτυχή της ζωής σου και κάτι στο οποίο θα απορροφηθείς για πολλά χρόνια. Γι’ αυτό, λοιπόν, σου προτείνουμε να κινεί το ενδιαφέρον σου και να σε χαροποιεί.

Κάποιες εργασιακές θέσεις ζητούν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάποιες άλλες απαιτούν προϋπηρεσία και εμπειρία και κάποιες άλλες συμπεριλαμβάνουν απλώς πρακτική εξάσκηση ή δεξιότητες που μπορείς να αναπτύξεις μέσα από την ίδια την εργασία.

Αν, λοιπόν, σου αρέσει ένα συγκεκριμένο επάγγελμα, αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες, μάθε τις εργασιακές απαιτήσεις, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις και, έπειτα, επίλεξε το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει. Η απόκτηση ενός σχετικού πτυχίου είναι το πρώτο βήμα στην πορεία σου, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή αρχή για να ξεκινήσεις την καριέρα σου και να φτάσεις στο επαγγελματικό επίπεδο που θέλεις.

Ποιες σπουδές οδηγούν σε επαγγελματική αποκατάσταση;

Για πολλά χρόνια τα επαγγέλματα που θεωρούνταν «ασφαλείς» επιλογές ήταν πολύ συγκεκριμένα, πλέον, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν οδηγήσει στην άνθιση επαγγελμάτων που, στο παρελθόν, είχαν μικρότερη ζήτηση. Κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις, και άλλα έχουν σχέση με την υγεία, το περιβάλλον ή την εκπαίδευση.

Η σημερινή κοινωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία. Από τις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τις ιδιωτικές εταιρείες και την ψυχαγωγία, η τεχνολογία κυριαρχεί. Επομένως, η ανάγκη για επαγγελματίες στον συγκεκριμένο κλάδο όλο και αυξάνεται. Στο άμεσο μέλλον, οι τομείς που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, αναμένεται να έχουν άνθιση και να προσφέρουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση είναι η Επιστήμη Υπολογιστών, ο Προγραμματισμός, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Κυβερνοασφάλεια και η Ανάλυση Δεδομένων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, η ζήτηση για εργαζόμενους με σπουδές στη Διοίκηση, τη Χρηματοοικονομική και το Μάρκετινγκ δεν θα σταματήσει ποτέ, αφού σε συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου της τεχνολογίας, μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες εταιρικής ανάπτυξης.

Γεγονός είναι ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας αυξάνεται και υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε αντίστοιχα επαγγέλματα. Γι’ αυτό, εκτός από την Ιατρική και τη Νοσηλευτική, που ανέκαθεν αποτελούσαν εξαιρετικές επιλογές, οι σπουδές στην Ψυχολογία, τη Φυσικοθεραπεία, την Εργοθεραπεία και τη Λογοθεραπεία είναι μια καλή επένδυση για το μέλλον.

Επιπρόσθετα, ο κλάδος της Υγείας προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση και, παράλληλα, η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο είναι καίριας σημασίας.

Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση δεν αφορά μόνο θέματα υγείας, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την εκπαίδευση και το περιβάλλον. Η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα για όλους, επομένως, οι σπουδές στα Παιδαγωγικά και την Ειδική Αγωγή αποτελούν μία σίγουρη επιλογή για πολλούς

Τέλος, με την κλιματική αλλαγή να είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του αιώνα, οι σπουδές στο Περιβάλλον ή τη Νομική Επιστήμη, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, είναι, επίσης, μία έξυπνη κίνηση για το μέλλον σου!

Σε κάθε περίπτωση…

…προτού επιλέξεις ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσεις, οφείλεις να κατανοήσεις τα ενδιαφέροντά σου, τις κλίσεις σου και τις δεξιότητές σου, να ενημερωθείς σωστά και να προετοιμαστείς κατάλληλα με όλα τα εφόδια για την αγορά εργασίας!


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια