HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θεσσαλονίκη: Στενάζει η αγορά λόγω της ακρίβειας - «Τα λουκέτα είναι καθημερινά»


Με μελανά χρώματα περιγράφει την εικόνα της αγοράς της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Παντελής Φιλιππίδης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα λουκέτα στα μαγαζιά είναι καθημερινά, λόγω της ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα των καταναλωτών.

«Στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι λες και έχει σταματήσει ο χρόνος», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο ThessToday.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και οι ακριβότερες τιμές στα καύσιμα, ανάγκασαν για ακόμη μια φορά τους πολίτες να είναι διστακτικοί στις αγορές τους, ελπίζοντας μονάχα στο δώρο Πάσχα που θα καταβληθεί αύριο στους εργαζόμενους.

«Τέτοια κρίση δεν έχω ξαναδεί»

«Δεν γίνεται όμως κάθε φορά να περιμένουμε τις γιορτές για να έχουμε κάτι να ελπίζουμε. Τόσα χρόνια στην αγορά, τέτοια κρίση δεν έχω ξαναδεί. Οι καταναλωτές ουσιαστικά είναι με δεμένα τα χέρια, και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν, αλλά παλεύουν να παραμείνουν ανοιχτές» προσθέτει.

Όπως εξηγεί ο κ. Φιλιππίδης, προς το παρόν, αν και διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν έχει ξεκινήσει η εορταστική κίνηση στα καταστήματα, ακόμη κι αν τέθηκε σε ισχύ το εορταστικό ωράριο. «Ο κόσμος θα δώσει τα χρήματα του για να έχει ένα γεμάτο πασχαλινό τραπέζι, ή θα φύγει κάποιο ταξίδι για να ξεσκάσει. Δεν θεωρώ ότι θα ξοδέψει τα χρήματά του σε ρούχα και παπούτσια, γεγονός το οποίο βέβαια εύχομαι. Δυστυχώς εδώ και καιρό δεν πάνε καλά τα πράγματα».

Όπως λέει ο ίδιος, συνολικά ο τζίρος είναι χειρότερος από το 2019, ακόμη και από το 2021, όπως και το 2022 ήταν μια μέτρια χρόνια. «Με το να δουλεύουμε μια εβδομάδα καλά, ή κάποιες μέρες, και τον υπόλοιπο χρόνο να καθόμαστε, προφανώς και είναι αντιληπτό πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης δεν είναι καν βιώσιμες πλέον, είμαστε σε τραγικά επίπεδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια