HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι θα προβλέπει η νέα τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές


Η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να φέρει προς ψήφιση νομοθετική διάταξη – στο τελευταίο νομοσχέδιο που θα απασχολήσει τη Βουλή τη Μεγάλη εβδομάδα – με την οποία θα αντιμετωπίζονται θέματα που σχετίζονται με την αρμοδιότητα του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Η νομοθετική ρύθμιση, την οποία «φωτογράφισε» χθες ο Γιάννης Οικονόμου έρχεται μετά από έντονους προβληματισμούς που υπήρξαν στον Άρειο Πάγο από ανώτατους δικαστικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν το βάρος της δικαστικής κρίσης σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Οι προβληματισμοί αυτοί φαίνεται πως έγιναν εντονότεροι μετά την αποκάλυψη ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν σε απευθείας συνεννόηση με τον τέως Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ώστε να αναλάβει αυτός τα ηνία του κόμματος «Έλληνες» που ίδρυσε ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.

Το τρικ με το οποίο επιχειρεί να μπει στη βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται πως χτύπησε συναγερμό στον Άρειο Πάγο και υποστηρίχθηκε η ανάγκη λήψης νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε η δικαστική κρίση του δικαστηρίου να μην είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη ρύθμιση δεν θα αλλάζει την ουσία της κυβερνητικής διάταξης, αλλά θα ενισχύει τις «δικλείδες ασφαλείας» για την Πολιτεία.

Πρακτικά, κεντρική σκέψη της κυβέρνησης είναι την απόφαση για το αν η συμμετοχή του κόμματος Έλληνες στις εκλογές είναι σύννομη ή μη να μην την λαμβάνει μια πενταμελής επιτροπή του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά η Ολομέλεια του Α1 τμήματος, υπό την προεδρία ενός εν ενεργεία αντιεισαγγελέως.

Ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας που εκτελεί καθήκοντα προέδρου του Α1 τμήματος είναι ο έμπειρος Χρήστος Τζανερρίκος, ενώ τη δεκαμελή σύνθεση του τμήματος συναπαρτίζουν οι: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ληφθεί στις 5 Μαΐου και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια