HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα αμήχανη στιγμή με τον Μπάιντεν: Το «πέρα δώθε» πίσω από τον βασιλιά της Ιορδανίας (video)


Δεν είναι η πρώτη φορά -και μάλλον ούτε η τελευταία, αν κρίνουμε από τα αμέτρητα παραδείγματα του παρελθόντος- που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν γίνεται viral είτε για κάποια γκάφα, είτε για κάποιο στραβοπάτημα.

Αυτήν τη φορά, ο φακός κατέγραψε έναν κάπως «μπερδεμένο» Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον βασιλιά Αμπντουλάχ Β' της Ιορδανίας χθες Δευτέρα (12/2).

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος έδινε τον λόγο στον ιορδανό βασιλιά, φάνηκε να «χάνεται» σχετικά με το πού έπρεπε να σταθεί.

Όπως μεταδίδει η New York Post, ο Τζο Μπάιντεν περπάτησε πίσω από τον βασιλιά της Ιορδανίας κοιτάζοντας το πάτωμα σαν να αναζητούσε κάποιο σημάδι που να δείχνει το κατάλληλο μέρος για να σταθεί.

Έτσι, αρχικά στάθηκε πίσω δεξιά από τον ιορδανό βασιλιά και στη συνέχεια μετακινήθηκε αριστερά του, αγγίζοντάς τον στον ώμο και λέγοντάς του «άλλαξα πλευρά».

Δείτε το βίντεο:


Θύελλα για τη «διανοητική επάρκεια» του Τζο Μπάϊντεν

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται σε συνέχεια του σάλο που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει «κακή μνήμη» και δεν μπορούσε να θυμηθεί κατά τη διάρκεια εξέτασης το χρόνο βασικών γεγονότων, όπως για παράδειγμα πότε πέθανε ο γιος του.

Η αποκάλυψη, που έρχεται να προστεθεί στις επαναλαμβανόμενες και καθημερινές «γκάφες» του Μπάιντεν το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως στους New York Times, το Bloomberg, τους Financial Times και της Wall Street Journal.

Οι φωνές για την κατάσταση της υγείας του Μπάιντεν, και κυρίως της πνευματικής του διαύγειας, διαρκώς πληθαίνουν, όπως και τα σενάρια για το ενδεχόμενο να μην είναι τελικά αυτός ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές.

Screenshot_2024-02-09_133057_8e39e.png

Τι ανέφερε η έκθεση

Ο ειδικός εισαγγελέας, Ρόμπερτ Χουρ, είχε αναλάβει την έρευνα για το χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Τζο Μπάιντεν, καθώς σχετικό υλικό βρέθηκε στις ιδιωτικές κατοικίες και στα γραφεία του. Ο εισαγγελέας αποφάσισε τελικά να τον απαλλάξει από τυχόν ποινικές διώξεις, ωστόσο οι αναφορές του για τον πρόεδρο των ΗΠΑ στην έκθεση άναψαν νέες φωτιές.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα, στην έκθεση αναφέρεται πως η «μνήμη του προέδρου ήταν σημαντικά περιορισμένη» κατά τη διάρκεια της εξέτασής του το 2023. Στις συνεντεύξεις, αναφέρει ο Ρόμπερτ Χουρ, «δεν θυμόταν πότε ήταν αντιπρόεδρος» και δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε πότε πέθανε ο γιος του, Μπο Μπάιντεν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια