HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Φόρος τιμής στους πεσόντες ιερολοχίτες στο Δραγατσάνι από το Δήμαρχο Χρήστο Κομπατσιαρη (φωτογραφίες)


Αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Κομπατσιάρη επισκέφτηκε εχθές (23/03/2024) την περιοχή της Βλαχίας της Ρουμανίας και υπέγραψε σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας με τον ιστορικό Δήμο Δραγατσανίου!

Η τελετή αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Τα χρώματα της Ελλάδας κυριαρχούν σε όλη την επαρχία. Στη χθεσινή τελετή υπογραφής του συμφώνου φιλίας, παρουσία του Βουλευτή Ρουμανίας, Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και καθηγητού πανεπιστημίου Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου στη Ρουμανία Γαβριήλ Ντράγκο Ζησόπουλου, του Δημάρχου Δραγατσανίου Νεντέλκου Κριστιάν , της Ελληνίδας πρέσβειρας στη Ρουμανία κ. Ευαγγελίας Γραμματίκα , του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρουμανία Μάριου Κουντουρίδη , του Στρατιωτικού ακόλουθου της Ελληνικής πρεσβείας στη Ρουμανία , Πλοιάρχου κ. Ιωάννη Παναγιώτου, του κ. Χούπη Αθανασίου και άλλων πολιτικών και εκπροσώπων του Δήμου Δραγατσανίου, επικράτησε  ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνεια.

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Χρήστος Κομπατσιάρης, φανερά συγκινημένος δήλωσε για την εκδήλωση αυτή: "Την προπαραμονή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 είχαμε την τιμή μαζί με τους αντιδημάρχους κ.Χλεμέ Στυλιανό, κ. Ιωαννίδη Γεώργιο, τον κ. Κομπατσιάρη Ιωάννη και την Γενική Γραμματέα κ. Πηνελόπη Ορτουλίδου να παρευρεθούμε σε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ιερολοχιτών στο κοιμητήριο του Δραγατσανίου στη Ρουμανία παρουσία Στρατιωτικού αγήματος του Ρουμανικού Στρατού ως προσκεκλημένοι του Βουλευτή Ρουμανίας-Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και Καθηγητού του Πανεπιστημίου Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου Ρουμανίας κ.Γαβριήλ Ντράγκο Ζησόπουλου και του Δημάρχου Δραγατσανίου κ.Νεντέλκου Κριστιάν στο πλαίσιο επικείμενης αδελφοποίησης με τον Δήμο Δραγατσανίου! Η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν εξαιρετική, ενώ κατα την διάρκεια των εκδηλώσεων βιώσαμε ξεχωριστή συγκίνηση και περηφάνια!"

Νέοι και νέες της Ρουμανίας με παραδοσιακές φορεσιές και κρατώντας ελληνικές και ρουμάνικες σημαίες δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα γεμάτη Ελλάδα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση αυτή:

























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια