HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η φωτογραφική προσέγγιση του διαγωνισμού «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας»


Με αφορμή την υλοποίηση για πρώτη φορά της δράσης «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας», που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού Ο «Νικόλαος Λούσης», το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2024 στις κερασοφόρες περιοχές του Κολινδρού και της Ράχης, μεταξύ των πολλών δράσεων υπήρξε και διαγωνισμός φωτογραφίας ανάλογου θεματολογίου.

  Η συμμετοχική παρουσία των εραστών της φωτογραφικής τέχνης υπήρξε πληθώρα και καταλυτική, με αποτυπώσεις εικόνων με αναφορά τις ανθισμένες κερασιές και το περιβάλλον. Τοπία, κερασώνες, ο άνθρωπος μέσα στη φύση, η χρωματική αποτύπωση των ανθέων του φυτού προπομπός της άνοιξης, ο κερασοφόρος ορίζοντας, κερασιές, Όλυμπος και Πιέρια Όρη, ήταν μεταξύ των πολλών προτάσεων του θεματολογίου των φωτογραφιών.

  Μάλιστα όλες οι φωτογραφίες ήταν τόσο εκφραστικές, όπου με δυσκολία η Επιτροπή Αξιολόγησης επέλεξε τις πέντε καλύτερες και τις αντίστοιχες αναπληρωματικές. Σε ειδική τελετή στη δράση της Ράχης Πιερίας απονεμήθηκαν από την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου οι τιμητικές διακρίσεις στις ξεχωριστές από την πολυποικιλότητα των καλύτερων, ενός διαγωνισμού το προϊόν του οποίου θα αποτελεί στο μέλλον το θεματολόγιο των εντύπων, αλλά και σχετικής έκθεσης για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Π.Ο.Τ.Α.Π.


«Το μοναδικό τοπίο τούτης της εποχής, αποτυπώθηκε ξεχωριστά από τους πολυπληθείς φίλους της φωτογραφικής τέχνης οι οποίοι συνέδραμαν δημιουργικά στο να καταγράψουν με ακρίβεια και παραστατικότητα την γοητεία των χρωμάτων και του φωτός που αποπέμπει εξαιρετικά το πρώτο ανθοφόρο φυτό της άνοιξης. Τους ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στην επιτυχία μιας δράσης, η οποία στην πρώτη κιόλας χρονιά της υλοποίησης του άφησε το στίγμα ότι η Πιερία γνωρίζει και μπορεί να αναδείξει και τον αειφόρο θεματικό τουρισμό» τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. 

  Ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής, επισημαίνει: «Ο φωτογραφικός διαγωνισμός με το θεματολόγιο ¨Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας¨ στο πλαίσιο των ¨Ανθισμένων Διαδρομών-Λευκάδιος Χερν¨ του Ε.Ο.Τ. συμπλήρωσε το γενικό περίγραμμα της τεράστιας επιτυχίας της  πρωτοβουλίας. Αποτελεί έναν από τους παραγωγικούς κρίκους των πολλών δράσεων του διημέρου, όπως αποτυπώθηκε από τους διαγωνιζόμενους στο φωτογραφικό χαρτί, ότι ωραιότερο μπορεί να εκφράσει κάθε δημιουργός μέσω της τέχνης του φωτός και της γραφής.  Ασφαλώς όλες τις φωτογραφίες θα τις αξιοποιήσουμε, γιατί είναι όλες ξεχωριστές και καλύπτουν όλο το φάσμα ενός δρώμενου που ξεκίνησε ελπιδοφόρα για την τουριστική και οικονομική ανέλιξη της Πιερίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ».

  Η επιτροπή αξιολόγησης των πέντε καλύτερων φωτογραφιών και των ισάριθμων αναπληρωματικών του διαγωνισμού, αποτελείτο από την Καλλιόπη Ντούρου, Εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς», τον φωτογράφο Βασίλη Στεργιόπουλο και τον δημοσιογράφο Περικλή Χατζηγιάννη.

  Την όλη δράση του φωτογραφικού διαγωνισμού συντόνιζε ο διευθυντής του Π.Ο.Τ.Α.Π. Βασίλης Δήμου. 
Οι νικητές

(κατά αλφαβητική σειρά)


Ελένη Καραϊσκου

Δημήτρης Κοντοδημητρόπουλος

Βάσω Κούρτη

Ουρανία Μπίνου

Γιώργος ΣουμελίδηςΑναπληρωματικοί:


Αναστασία Θεοδώρου

Βασίλης Καραβασίλης

Αθανάσιος Καρακούσης

Χρυσούλα Κατσαμάγκα

Ευγενία Πάτσιου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια