HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Eurovision 2024: Ποιες χώρες έδωσαν βαθμούς στη Μαρίνα Σάττι – Πώς ψήφισε η Ελλάδα στον τελικό


Η Ελλάδα συμμετείχε στον τελικό της Eurovision 2024, που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου (12/05) στο Μάλμε της Σουηδίας, και κατέλαβε την 11η θέση και 126 βαθμούς με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «Ζάρι».

Όσον αφορά στις εθνικές επιτροπές, η Ελλάδα έφτασε μέχρι τη 14η θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 41 βαθμούς. Συγκεκριμένα, έλαβε 12 βαθμούς από την Ελβετία, 7 βαθμούς από την Αλβανία και την Κύπρο, 4 βαθμούς από την Αρμενία και τη Γαλλία, 3 βαθμούς από τη Σερβία, 2 βαθμούς από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία.

Στην ψηφοφορία του κοινού, η Μαρίνα Σάττι πήρε 12 βαθμούς από την Κύπρο, 10 βαθμούς από την Αρμενία, 8 βαθμούς από τη Σερβία, 7 βαθμούς από τον Άγιο Μαρίνο, 5 βαθμούς από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, 4 βαθμούς από την Αλβανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελβετία, 3 βαθμούς από το Rest of the World, την Αυστραλία και τη Μολδαβία, 2 βαθμούς από την Τσεχία, τη Γεωργία, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ισπανία, 1 βαθμό από το Αζερμπαϊτζάν, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, με 85 βαθμούς ήταν στην όγδοη θέση του televoting.

Πώς ψήφισε η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision 2024

Η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision 2024 έδωσε 12 βαθμούς στην Ελβετία,10 βαθμούς στην Κύπρο, 8 βαθμούς στην Ιταλία, 7 βαθμούς στη Γαλλία, 6 βαθμούς στην Πορτογαλία, 5 βαθμούς στη Γερμανία, 4 βαθμούς στην Αρμενία, 3 βαθμούς στο Λουξεμβούργο, 2 βαθμούς στην Ουκρανία και 1 βαθμό στη Σουηδία.

Το τηλεοπτικό κοινό της Ελλάδας έδωσε, σύμφωνα με τα επίσημα αναλυτικά αποτελέσματα, 12 βαθμούς στην Κύπρο, 10 βαθμούς στη Γαλλία, 8 βαθμούς στην Ελβετία, 7 βαθμούς στο Ισραήλ, 6 βαθμούς στην Κροατία, 5 βαθμούς στην Αρμενία, 4 βαθμούς στην Ιταλία, 3 βαθμούς στην Ουκρανία, 2 βαθμούς στην Ιρλανδία και 1 βαθμό στη Σουηδία.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2024 με τη Μαρίνα Σάττι

Πάντως, η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής άρχισε με πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16 αφού η Μαρίνα Σάττι φάνηκε πως δήθεν κάνει live αναμετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ροζ χρώμα σε νέον κυριάρχησε στην εμφάνιση, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβλήθηκαν στις οθόνες LED της σκηνής με γραφικά δια χειρός NMR.

Ακόμα, χρησιμοποιήθηκε μία drop cam, από την οποία φάνηκε η Μαρίνα Σάττι να ξαπλώνει στη σκηνή μαζί με τους χορευτές της και στο φόντο υπήρχε η πόλη της Αθήνας. Εν συνεχεία, οι χορευτές περιέβαλαν τη Μαρίνα Σάττι ενώ εκείνη χόρευε στη μέση κατά το ρυθμικό μέρος του τραγουδιού «Ζάρι», ξεσηκώνοντας το κοινό. Οι οθόνες LED της σκηνής χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, σε μεγάλο βαθμό, όπως άλλωστε και οι κύβοι που συμβόλιζαν τα ζάρια – αναφορά, φυσικά, στον τίτλο του ελληνικού τραγουδιού.

Η Μαρίνα Σάττι φόρεσε στο χέρι της ένα δαχτυλίδι, το οποίο επί της ουσίας είναι μία κάμερα που μοιάζει με GoPro, οπότε το κοινό και φυσικά οι χορευτές (Huseyin Çetintaş, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Βασίλης Καραγιάννης) είχαν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση. Η στιγμή που ξεχώρισε, ήταν εκείνη που η Μαρίνα Σάττι και οι χορευτές της χόρευαν με μαντήλια στα χέρια. Οι θεατές, μάλιστα, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι στο τελευταίο μέρος της σκηνικής παρουσίασης. Η Ερασμία Μαρκίδη συνόδευσε, επίσης, τη Μαρίνα Σάττι στη σκηνή κάνοντας φωνητικά. Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2024 και ο Mecnun Giasar (Majnoon) ήταν υπεύθυνος για τη χορογραφία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια