HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Σοκαριστήκαμε από την απόφαση, θα επανέλθουμε» - Η αντίδραση της Ολλανδίας μετά τον αποκλεισμό από την Eurovision


Αντέδρασε η Ολλανδία μετά την απόφαση να αποκλειστεί από τον μεγάλο τελικό της
 Eurovision 2024. Είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος του εκπροσώπου της χώρας Joost Klein.

«Σοκαριστήκαμε από την απόφαση» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, Avrotros .

«Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επανέλθουμε για το ζήτημα» επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση.

ολλανδια, eurovision 2024, αποκλεισμοσ, Joost Klein

Πώς η EBU απέκλεισε την Ολλανδία στην Eurovision

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, ο καλλιτέχνης φέρεται ότι πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα φωτογράφο, χάνοντας έτσι η Ολλανδία την ευκαιρία της συμμετοχής στον τελικό Eurovision 2024.

Ανεπίσημες πηγές υποστηρίζουν ότι χτύπησε μέλος της ισραηλινής παραγωγής, που έκανε ασεβές σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Τζουστ Κλάιν ανακρίθηκε από την αστυνομία, όπως αναφέρει το ολλανδικό «ΝΟS», ενώ από ανάκριση πέρασε και το άτομο που τον κατήγγειλε και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της EBU για τον Joost Klein

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής.

Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα συνεχιστεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια.»

Από την πλευρά της, η Ολλανδική τηλεόραση αναφέρει: «Λάβαμε γνώση του αποκλεισμού από την EBU. Η AVROTROS βρίσκει τον αποκλεισμό δυσανάλογο και είναι σοκαρισμένη από την απόφαση. Λυπούμαστε βαθύτατα γι' αυτό και θα επανέλθουμε σε αυτό αργότερα».

Στα «απόνερα» της ανακοίνωσης της EBU, η Εσθονία ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει στον τελικό της Eurovision για υποστήριξη στην Ολλανδία.


    

Ο τραγουδιστής έχασε τη θέση του στην πρόβα του σόου στο Μάλμε την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση, πριν την Εντέν Γκολάν που εκπροσωπεί το Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό, δεν εμφανίστηκε ούτε στην τελική πρόβα, καθώς η έρευνα της EBU βρισκόταν σε εξέλιξη. Η ανακοίνωση της απουσίας του και από την πρόβα τζενεράλε έφερε αποδοκιμασίες από το κοινό.

Σε προηγούμενη επίσημη δήλωση, η EBU αναφέρει για τον Joost Klein: «Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται. Γίνονται συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SVT, αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου οδήγησε στην άρνηση του Joost να εμφανιστεί σήμερα».

Η τραγουδίστρια του Ισραήλ έχει λάβει οδηγία να παραμείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της και βρίσκεται υπό συνεχή προστασία μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στο Μάλμε.

Η ισραηλινή υπηρεσία εθνικής ασφάλειας Shin Bet προειδοποίησε την Γκόλαν να βγαίνει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της μόνο για τις ερμηνείες της, αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και εν μέσω φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια