HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βροχή οι παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Σερρών – «Θα μπαίνατε σε ένα αεροπλάνο που ο πιλότος είχε να κοιμηθεί 24 ώρες;»


Περισσότερες από 20 παραιτήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Νοσοκομείο Σερρών, υπέβαλαν οι γιατροί.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών (ΕΝΙΝΣ), η Παθολογική Κλινική του ιδρύματος έχει ξεμείνει με 5 γιατρούς. Μάλιστα, ένας εξ αυτών είναι αναγκασμένος -βάσει εντολής- να κάνει και εφημερία στο Νοσοκομείο Δράμας, λόγω υποστελέχωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στις Σέρρες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης (6/6) η στο γραφείο του διοικητή, Νίκου Φαρμάκη.

«Δεν μπορεί το 2024, να συζητάμε αν μπορεί το νοσοκομείο να λειτουργήσει με ασφάλεια»

«Δεν μπορεί το 2024, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να συζητάμε αν μπορεί το νοσοκομείο να λειτουργήσει με ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ, Βαγγέλης Παπαμιχάλης. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ποιος από εσάς θα έμπαινε σε ένα αεροπλάνο που ο πιλότος θα ήταν 24 ώρες ξύπνιος, θα ήθελε να πετάξει;».


Οι ιατροί του Νοσοκομείου Σερρών επισκέφθηκαν στη συνέχεια την εισαγγελέα υπηρεσίας των Δικαστηρίων της πόλης και της εξέθεσαν το πρόβλημα ασφάλειας που δημιουργείται, καθώς η κούραση των εργαζομένων, μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Και φυσικά, όταν πρόκειται για γιατρούς, τα λάθη μπορεί να έχουν τρομακτικές συνέπειες.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών ιατρών συμμετείχαν και εξέφρασαν στον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών τους προβληματισμούς τους, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, εκ μέρους του Δήμου Σερρών οι αντιδήμαρχοι Νίκος Κουφοτόλης και Μαγδαληνή Μπάρμπα, μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και ΠΑΣΟΚ Σερρών.


«Οι γιατροί του νοσοκομείου Σερρών δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια»

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ προχώρησε και σε μια ανάρτηση στο Facebook, μέσω της οποίας εξηγεί τι έχει συμβεί στο νοσοκομείο Σερρών, αλλά και σε ποιες αντιδράσεις προχώρησαν οι γιατροί.

Όπως γράφει, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη (6/6), στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών «για το θέμα της υποβάθμισης των Παθολογικών Κλινικών (έμειναν πέντε γιατροί μετά από συνεχείς παραιτήσεις λόγω μετακινήσεων στο Νοσοκομείο Δράμας και των συνθηκών εργασίας) είχαμε τις παρακάτω εξελίξεις:

1. Κατατέθηκε αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών Σερρών για να διερευνηθεί η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η πιθανή έκθεση σε κίνδυνο ασθενών και γιατρών και

2. Η ΕΝΙΝΣ έχει ήδη στα χέρια της περίπου 20 αιτήσεις παραιτήσεων γιατρών, οι οποίες μαζί με άλλες που θα δοθούν αύριο, θα κατατεθούν στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου Σερρών

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε αυτήν την κατάρρευση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου...».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια