HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ευρωεκλογές – Γερμανία: Η συμμετοχή έφτασε στο 25,7% μέχρι τις 2 το μεσημέρι, τρεις μονάδες χαμηλότερα από το 2019


Η ψηφοφορία στη Γερμανία ξεκίνησε στις 08:00 (τοπική ώρα) και διεξάγεται ομαλά, με τη συμμετοχή να διαφέρει ανά κρατίδιο.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 (τοπική ώρα), και η Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή παροτρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν, με περίπου 65 εκατομμύρια πολίτες άνω των 16 ετών να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Μέχρι τις 14:00, η συμμετοχή έφτασε στο 25,7%, ενώ στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν 29,6% την ίδια ώρα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η επιστολική ψήφος σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

Στο Μόναχο, μέχρι τις 11:30 είχε ψηφίσει το 47,2% των εγγεγραμμένων, αύξηση από το 39,5% του 2019, με την επιστολική ψήφο να είναι ενσωματωμένη στις δύο μετρήσεις.

Στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, μέχρι τις 11:00 είχε ψηφίσει το 14,9%, μείωση από το 17% του 2019.

Στην προεκλογική περίοδο, το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων μετατοπίστηκε από την πολιτική για το κλίμα στην ασφάλεια, την οικονομία και τη μετανάστευση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) προηγείται, με το SPD, τους Πράσινους και την AfD να διεκδικούν τη δεύτερη θέση.

Αν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δεν ξεπεράσουν το 35%, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς μπορεί να αντιμετωπίσει περαιτέρω προκλήσεις, ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους. Τα ποσοστά των Φιλελευθέρων (FDP) παρακολουθούνται με ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να επηρεάσουν την κυβέρνηση. Η Αριστερά βρίσκεται σε υπαρξιακό κίνδυνο, με τις δημοσκοπήσεις να την δείχνουν κάτω από 4% μετά την αποχώρηση της Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια