Οριστική παύση διακίνησης τεσσάρων γνωστών φαρμάκων για τον διαβήτη στην ελληνική αγορά ανακοινώθηκε από τον ΕΟΦ, μετά από σχετική ενημέρωση της φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk.
Οι ασθενείς καλούνται να μεταταχθούν εγκαίρως σε άλλες θεραπείες, καθώς τα σκευάσματα Victoza, Actrapid Penfill, Protaphane Penfill και Mixtard 30 Penfill θα αποσυρθούν σταδιακά έως το τέλος του 2025.
Το πρώτο φάρμακο είναι το Victoza. Η Novo Nordisk θα σταματήσει τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο του 2025. Η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εδώ.
Τα υπόλοιπα τρία σκευάσματα είναι τα: Actrapid Penfill, Protaphane Penfill και Mixtard 30 Penfill. Η διακίνησή τους στην ελληνική αγορά θα διακοπεί οριστικά από τον Νοέμβριο του 2025 από τη Novo Nordisk μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εδώ.









0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!