Απολαύστε με μια κουταλιά μασκαρπόνε και ξύσμα λεμονιού
Υλικά
- 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1/4 γλ. τσαγιού αλεύρι καρύδας
- 1 κ. σ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 1 κ. γλ. ξυλιτόλη
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου
- 2 κ. σ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ. σ. μασκαρπόνε, για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το βούτυρο, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, την ξυλιτόλη, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μια πυρίμαχη κούπα ή φλιτζάνι των 250 ml και εξομαλύνετε την επιφάνεια. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Αφήστε το στην άκρη για 30 δευτερόλεπτα.
- Σερβίρετε με μια κουταλιά μασκαρπόνε και επιπλέον ξύσμα λεμονιού, αν το χρησιμοποιήσετε.












0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!