HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Φάουλ έκανε ο Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου. Το είδε όμως ο διαιτητής και το σφύριξε...!!!

Ένα ασυνήθιστο... φάουλ διέπραξε προχθές στην συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης. Και λέμε "ασυνήθιστο" για ως καλός "παίχτης" που είναι γνωρίζει να τ' αποφεύγει αυτά. Αυτή τη φορά όμως...

Και θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Ηλία Χρυσικού για το ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό των ρεμάτων, δηλ. αν είναι υπεύθυνος ο Δήμος ή η Περιφέρεια, σχεδόν χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Δήμαρχος απάντησε κατηγορηματικά πως είναι η Περιφέρεια. Κι εδώ έκαμε το "φάουλ".

Κατ' αρχάς βάση του Καλλικρατικού νόμου ισχύει μεν η απάντηση, όμως με σχετικό έγγραφο (το οποίο βρήκαμε και το βλέπετε στην φωτογραφία), κατ' εξαίρεση και σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου 4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α/2012) στους ορεινούς-μειονεκτικούς δήμους η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται στους δήμους ή ολότελα σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Και εδώ είναι το "μυστικό" της υπόθεσης. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας (ή αλλιώς ο νομός Πιερίας) απαρτίζεται απο 3 ορεινούς μειονεκτικού δήμους σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη!!!

Με απλά λόγια ο Δήμος Κατερίνης ανήκει σ' αυτήν την κατηγορία που αναφέρεται πιο πάνω, και άρα αυτό ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τον καθαρισμό των ρεμάτων!!!

Δείτε το σχετικό έγγραφο:



Δείτε και το βίντεο με την ερώτηση του δημοσιογράφου και απάντηση του Δημάρχου:



Πάντως, για να μην φάμε κανενός το δίκιο, δεν αμφισβητούμε σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ότι εκείνες τις δύσκολες ημέρες υπήρχαν άνθρωποι που κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, και τέλος πάντων ο νομός Πιερίας "κράτησε" με αξιοπρέπεια, και αντιστάθηκε στην "Ευρυδίκη". Ας ελπίσουμε, για το καλό όλων μας, να είναι η τελευταία που πέρασε απο τα μέρη μας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε άσχημο σενάριo. Δεν έχει και πολύ σημασία βέβαια αν είναι ο Δήμος ή Περιφέρεια αρμόδιος γι' αυτό. Το τέλειο θα είναι ότι κάνουν στο εξής να γίνεται σε συνεργασία και για το καλό όλων μας...!!!


Ρεπορτάζ: Πέτρος Σταθακόπουλος.-









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια