HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ΝΔ, τα χρίσματα και ο Νομός Πιερίας. Φωνή αγωνίας του Νεοδημοκράτη και του μέσου πολίτη

Ανήκοντας πολιτικά στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα και προσδοκώ την απαλλαγή του Τόπου από την πιο επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και ακατάλληλη κυβέρνηση που γνώρισε η Χώρα στη σύγχρονη Ιστορία της. Η συγκυρία και για εμάς, τους Έλληνες, αλλά και για την ευρύτερη γεωγραφική γειτονιά είναι απολύτως κρίσιμη, οι δε πολιτικές εξελίξεις κατακλυσμιαίες.

Το κύριο όμως σημείο εστιασμού και ενδιαφέροντος μου είναι πως θα ‘‘αλλάξει σελίδα’’ η Χώρα με τη ΝΔ στην Κυβέρνηση, πως (με ποια πρόσωπα και με ποια πολιτικά στρατηγήματα) θα εφαρμοστούν ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ποιο τρόπο θα ενδυναμώσουμε την εθνική μας θέση και πορεία, θα δοθεί προοπτική στον Τόπο και ευοίωνο μέλλον στα παιδιά μας, με ποιους μπροστάρηδες στις τοπικές κοινωνίες θα επιχειρηθεί το επόμενο βήμα, που όλοι μας θέλουμε να είναι προς τα εμπρός.

Στρέφοντας όμως το βλέμμα μου στον ‘‘πολιτικό μικρόκοσμο’’ της Πιερίας, ο προβληματισμός μου όχι απλά κορυφώνεται αλλά με οδηγεί σε ‘‘ωκεανούς απελπισίας’’. Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και τους ανθρώπους. Τη συμπεριφορά τους, τις κινήσεις, τη δημόσια παρουσία τους. Η αρχική διαπίστωση που ‘‘γεννά ελπίδα’’ είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς, έστω και λίγοι, πραγματικά ‘‘αξίζουν’’. Είναι συγκροτημένοι, ηθικά ασπίλωτοι και κυρίως έχουν πολιτικές απόψεις και δημόσιο λόγο στιβαρό και τεκμηριωμένο, πράγμα, θαρρώ, σπάνιο στις μέρες μας.

Αλλά η γενική εικόνα, το συνολικό τοπίο προκαλεί ανησυχία. Ανησυχία που μετατρέπεται στην απελπισία, που παραπάνω ανέφερα, αν σκεφθεί κανείς τι κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Πιερίας ως ατζέντα, τι ενδιαφέρει και ‘‘ιντριγκάρει’’ όλους εμάς ως πολιτικό ζητούμενο.

Ο μοναδικός Βουλευτής του Νομού ‘‘ανακοίνωσε’’ με ξεκάθαρο και πέρα από κάθε αμφιβολία στίγμα ότι κατέρχεται στις επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό Θώκο. Δικαίωμα του και ελεύθερη, ‘‘δημοκρατική’’, η επιλογή του. Υπήρξε ΓΓΑ, Υφυπουργός, είναι Βουλευτής και επιχειρηματίας και αν θα γίνει και Δήμαρχος Κατερίνης θα ‘‘καταταχθεί’’ αυτοδικαίως σε περίοπτη θέση στο κάδρο των πιο επιτυχημένων πολιτικών στην Ιστορία της Πιερίας.

Ο νυν Δήμαρχος Κατερίνης το 2019 θα κλείνει 13 χρόνια θητείας. Λέει ότι θέλει να τα κάνει 17 κερδίζοντας τις επόμενες εκλογές. Θα είναι μέγα κατόρθωμα αυτό (και προς αποφυγή παρεξήγησης τούτο το λέω με πολιτικό πραγματισμό και με την ρεαλιστική έννοια του όρου ‘‘κατόρθωμα’’, όχι με διάθεση ειρωνείας ή σαρκασμού). Και αυτό γιατί θα γίνει ο μακροβιότερος Δήμαρχος στην Ιστορία του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού.

Για όλα αυτά όμως θα αποφασίσει ο λαός και δεν της ‘‘πέφτει λόγος’’ της ΝΔ. Η εμπλοκή του κομματικού της μηχανισμού σε οποιαδήποτε ‘‘σενάριο’’, μπορεί να είναι και αιτία πολιτικού ρήγματος. Μα, αντιτείνουν κάποιοι, τρεις υποψηφιότητες από τον ίδιο χώρο, μπορεί να οδηγήσουν σε ‘‘απώλεια’’ του Δήμου.

Γιατί όμως ‘‘απώλεια’’; Θα πολιτευτεί μήπως κάποιος από τους τρεις υπό τη σημαία και την κομματική ομπρέλα της ΝΔ; Ό,τι καλό έκανε (ο νυν Δήμαρχος) ή ό,τι θα κάνει (ο καινούργιος) στο Δήμο θα το καρπωθεί η ΝΔ; ή αντιστρόφως, για ό,τι κακολογήθηκε (ο νυν Δήμαρχος) ή ΓΙΑ ό,τι τυχόν κακολογηθεί (ο καινούργιος Δήμαρχος) θα το ‘‘χρεωθεί’’ η ΝΔ; Και γιατί πρέπει να αναμιχθεί η ΝΔ δίνοντας ‘‘γραμμή’’ για κάποιον ή αποσύροντας κάποιον ή κάποιους απ’ αυτούς από τον εκλογικό στίβο; Είναι τόσο μεγάλο και σπουδαίο γι’ αυτήν ζήτημα να καταστούν ‘‘βολικές’’ οι προϋποθέσεις για την ‘‘μεταπήδηση’’ του νυν Βουλευτή στο δημαρχιακό οφίτσιο; Και αν ναι, για ποιον ακριβώς λόγο; Ή είναι θέμα ‘‘ζωής και θανάτου’’ η ‘‘πολιτική επιβίωση’’ του νυν Δημάρχου, δηλαδή πως αυτός θα αυξήσει τα χρόνια της θητείας του από  τα 13 σε 17 ή, εναλλακτικώς, πως θα συνεχίσει, μετά από τόσα χρόνια στην Πολιτική, να κατέχει ‘‘θώκο’’, που από εδώ και στο εξής θα μετονομάζεται (όχι δημαρχιακός αλλά) ‘‘κοινοβουλευτικός’’;  Και αν είναι (θέμα ‘‘ζωής και θανάτου’’ εννοώ), θα μας κάποιος, κάπου, κάποτε το ‘‘γιατί’’;

Εδώ ακριβώς, λοιπόν, είναι που έρχεται να ηχήσει η κραυγή αγωνίας όχι μόνο εμού, του ΝΔημοκράτη, αλλά και του ‘‘μέσου’’ πολίτη αυτού του Τόπου. Η ΝΔ αλλά και όλοι όσοι θέλουμε να επανδρώνουμε τις λεγόμενες ‘‘υγιείς δυνάμεις’’ του Τόπου δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα χρίσματα, τα ‘‘δαχτυλίδια’’ και το ‘‘πολιτικό’’ πατρονάρισμα. Ας το πάρουμε όλοι χαμπάρι ότι το χρέος μας είναι να μιλήσουμε για προγράμματα και πολιτικές ιδέες, για το πώς θα ξεφύγουμε από το καταστροφικό σπιράλ της μιζέριας και της κοινωνικο-πολιτικής βάλτωσης, στο οποίο, δυστυχώς έχουμε στέρεα και σφιχτά εγκλωβιστεί.

Η ΝΔ, συνεπώς, πρέπει να ασχοληθεί όχι με το ποιος θα είναι πχ ο επόμενος Δήμαρχος Κατερίνης, αλλά με το ποιοι από τους κόλπους της, και εδώ, στην Πιερία, αλλά και διατοπικά, γνωρίζουν τα 25 σημεία της ‘‘συμφωνίας αλήθειας’’ και ποιοι μπορούν (έχουν το λόγο και την πειθώ) να την παρουσιάσουν στους πολίτες και να τους συμπαρασύρουν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια της αλλαγής. Ποια πρόσωπα μπορούν να φέρουν το μεγάλο ειδικό βάρος αλλά και την τεράστια ευθύνη του εγχειρήματος της εθνικής αλλαγής;

Στις δε τοπικές κοινωνίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη ΝΔ και τους ‘‘φορείς του εξυγιαντικού πνεύματος’’ πρέπει να τους απασχολεί όχι ‘‘ποιος θα πάρει τον Δήμο’’ αλλά ποια πρόσωπα μπορούν να στηρίξουν το κλίμα της ανανέωσης, την ιδέα και τη φρεσκάδα του καινούργιου, ποιοι έχουν πραγματικό πρόγραμμα για να τα αλλάξουν όλα. Κ. Μητσοτάκη οι ευθύνες σας είναι πλέον, ως προς το ‘‘βάθος’’ και το διαμέτρημα τους, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ. Επιτέλους, δώστε σ’ εμάς, τους ΝεοΔημοκράτες, αλλά βεβαίως και σε όλους τους έλληνες πολίτες, να καταλάβουμε ότι τελειώνει η ‘‘μικροπολιτική’’, η ‘‘αναξιοκρατία’’, ‘‘ο μάταιος κομματικός καριερισμός’’, το ‘‘ομιχλώδες και βρώμικο κομματικό και πολιτικό παρασκήνιο’’ και αρχίζει αυτό που εσείς με ισχυρή φωνή επαγγέλεσθε και εμείς θέλουμε: η ανανέωση, η αξιοκρατία, η Πολιτική σε επίπεδο προγραμμάτων και ιδεών, η πάλη για το καλό των πολλών και όχι των ομάδων ή των ‘‘συμφερόντων’’, ο ‘‘πόλεμος’’ για την Ελλάδα του Μέλλοντος….

Κατερίνη, 13/12/2018

Ο
ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια