HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ολοκληρώνεται η εικόνα στην Βόρεια Πιερία. Το ζευγάρι της 2ης Κυριακής «κλείδωσε». Ο «Στρατηγός» σε αδιέξοδο και ο Ζαφείρης σε άνοδο. Οι δημότες αποφάσισαν ότι ο Δήμος θέλει σύγχρονες σκέψεις, μυαλά με όραμα και ανθρώπους με κουράγιο να τρέχουν καθημερινά σε όλα τα χωριά και να επιλύουν προβλήματα.


Καλησπέρα στην ομήγυρη και την παρέα! Μου παραπονιέστε ότι ασχολούμαι μόνο με τον Δήμο Κατερίνης, και έχω παραμελήσει του υπόλοιπους 2 Δήμους της Πιερίας. Για να σας κάνω το χατίρι λοιπόν, θα σας δώσω και μια εικόνα του τι γίνεται και εκεί.

Σήμερα θα μιλήσω για την Βόρεια Πιερία. Εκεί που τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα απ’ ότι στη Νότια.

Φαίνεται πως ο Βαγγέλης Λαγδάρης έχει (από την αρχή βέβαια) μέχρι στιγμής το προβάδισμα, και απέχει αρκετά (σε ποσοστά) από τους υπόλοιπους διεκδικητές (ή αντιπάλους του). Όπως είναι φυσικό συνήθως η διοίκηση έχει μια μικρή πολιτική φθορά (λογικό, δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους), αλλά στην περίπτωση του Λαγδάρη φαίνεται πως με τις νέες προσθήκες που έχει κάνει μέχρι στιγμής και που αναμένεται να κάνει ακόμη, αυτό το ποσοστό της φθοράς θα το καλύψει αρκετά.

Ο Παναγιώτης ο Καζάς από την άλλη δείχνει να έχει ενεργοποιήσει κάποιες δυνάμεις που μέχρι τώρα τις είχε κρυφές. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που εδώ και 10 μέρες περίπου ανεβαίνει σταθερά και δείχνει πια να «κλειδώνει» στην δεύτερη Κυριακή. Η ψαλίδα μεταξύ του ίδιου και του Λαγδάρη φαίνεται να κλείνει. Μένουν ωστόσο 44 ημέρες ακόμη να δούμε το πόσο θα κλείσει η ψαλίδα αυτή.

Ο Ανέστης Μανώλας, ενώ έδειχνε αρχικά και μέχρι πριν 10-15 μέρες ότι το πήγαινε καλά το καράβι, και εισέπραττε τον θυμό και την πολιτική φθορά, τελικά μάλλον έμεινε από καύσιμα ή επιχειρήματα αφού η εικόνα του δείχνει να είναι αρκετά πίσω από τον δεύτερο Παναγιώτη Καζά. Είναι ολοφάνερο σε όποιον κινείται στην περιοχή ότι ο κ. Μανώλας (γνωστός και ως «στρατηγός»), αδυνατεί να πείσει τον κόσμο. Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που δεν έχει κάνει κάτι ακόμη με τα τοπικά συμβούλια και θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο ΜΟΝΟ στο δημοτικό και καθόλου τοπικά. Όσο για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του, οι απόψεις διίστανται. Προσωπικά δεν έχω άποψη. Θα δούμε.

Ο Δημήτρης Ζαφείρης πάλι, το outsider όπως μερικοί τον ονομάζουν, φαίνεται όχι μόνο να έχει κλείσει ψηφοδέλτιο (αν και μερικοί δεν το πίστευαν), και μάλιστα αρκετά ποιοτικό, αλλά και να κρατάει (αν όχι να το αυξάνει και λίγο) το ποσοστό του από τις τελευταίες εκλογές. Θυμίζω ότι το 2014 το ποσοστό που είχε πάρει ο Δημήτρης Ζαφείρης ήταν 9,54%.

Ο Θανάσης ο Γιαγκόπουλος και το ΚΚΕ (ή ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατά κόσμον), έχουν στους σταθερούς ψηφοφόρους και θα είναι και στο νέο δημοτικό συμβούλιο η «χρήσιμη φωνή» με το 5-6% δηλαδή την μία έδρα.

Τα πράγματα λοιπόν όπως καταλαβαίνετε στην Βόρεια Πιερία είναι απλά. Μένει μόνο να δούμε την εβδομάδα 27/5 με 1/6 τις διεργασίες, τις συμφωνίες και τα τελικά ποσοστά του κάθε υποψήφιου για να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού.


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-




Διαβάστε ακόμη:






Ο "ψυχρός εκτελεστής" Γιώργος Κυριακίδης ξανακτυπά. Γιατί το κάνει; Με εντολή Νταντάμη; Με εντολή Χιονίδη; Η δεικτική απάντηση του Φίλιππα Ηλιάδη. Ερώτηση Ντανταμικών: "Τελικά ο Γιώργος ο Κυριακίδης με αυτά που γράφει κάνει καλό στον συνδυασμό Νταντάμη ή στον Σάββα Χιονίδη;"

"Σκληραίνει" η κόντρα Χιονίδη - Νταντάμη και Γιαννούλη. Αδυσώπητη αντιπολίτευση από τις υποψήφιες Νταντάμη και Γιαννούλη. Μόνο χαμόγελα στις φωτογραφίες, ούτε αγκαλιές ούτε φιλιά με τους συμβούλους Χιονίδη.

Φανεροί αντίπαλοι ή κρυφοί φίλοι; Τι συμβαίνει; Τι επεισόδια χάσαμε; Μεγάλος ο ντόρος στην Κατερίνη μετά τις "αγάπες" Σάββα και Κώστα το Σάββατο. Σκληρή αντίδραση από Μιχάλη Τσιφοδήμο

«Κλείδωσε» και η 8η θέση στο ψηφοδέλτιο του Τζιτζικώστα; Ο Κλεόβουλος Θεοτόκης «βάζει πλάτη» για τον φίλο του Απόστολο και «καθαρίζει» στην Βόρεια Πιερία. Ο Τζιτζικώστας με τον Κλεόβουλο δίπλα του πάει για το 70%

Πήρε τελικά ο έντιμος Νίκος Μακρίδης το δακτυλίδι από τον Σάββα; Οι δικοί του πρώτα λένε πως είναι στην ομάδα Μακρίδη και μετά πως κατεβαίνουν με τον Σάββα! Γιατί το επιτρέπει ο Σάββας; Τυχαίο γεγονός; Ή με εντολή Άγγελου; Συμφωνούν Καρυπίδης και Αναστασιάδης;

Ποιος (ή ποια) και από ποιον συνδυασμό υποψήφιος τοπικός σύμβουλος γράφει επίσημα στο facebook ότι συζητάει, συσκέπτεται και συναποφασίζει με τον εαυτό του για την υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές;

Τί έγινε ρε παιδιά;Τα βρήκαν Χιονίδης και Κουκοδήμος; Βραβεύει ο Σάββας αύριο τον Κώστα; Θα μας τρελάνουν τελείως σε αυτές τις εκλογές.... Τι ακριβώς συμβαίνει; Συμμαχία Χιονίδη και Κουκοδήμου, εναντίον ποιου;



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια