HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πως η NASA ενεργοποιεί το κινητό σας απο απόσταση!!!


Ακόμη και εάν απενεργοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο, οι υπηρεσίες κατασκοπείας μπορούν να το «ενεργοποιήσουν ξανά»!!!

Σε αυτή την αποκάλυψη προέβη την περασμένη εβδομάδα ο Edward Snowden έπειτα από συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο NBC. Μπορεί, όμως κάποιος να ενεργοποιήσει ξανά το κινητό σας τηλέφωνο δίχως να το αγγίξει;;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Όμως οι κατάσκοποι της αμερικανικής κυβέρνησης – και πολλών ακόμη κυβερνήσεων – μπορούν να κάνουν το τηλέφωνο μας να φαίνεται «νεκρό»..

Είναι μία περίπλοκη διαδικασία εισβολής. Εσείς πιέζετε το κουμπί και η συσκευή δονείται. Στη συνέχεια βλέπετε κανονικά τη συνηθισμένη λειτουργία απενεργοποίησης. Η οθόνη «μαυρίζει» – Όμως η συσκευή μένει μυστικά ενεργοποιημένη – με ανοιχτό μικρόφωνο να ηχογραφεί και την κάμερα να καταγραφεί..

Όμως, πως κατάφεραν να εισβάλλουν στο τηλέφωνό σας;

Οι κατάσκοποι μπορούν να θέσουν σε λειτουργία έναν δικό τους μικροσκοπικό πύργο κινητής τηλεφωνίας: το κινητό σας τηλέφωνο συνδέεται αυτόματα με αυτόν. Κατόπιν, τα ραδιοκύματα του μίνι-πύργου αποστέλλουν μία εντολή στην κεραία του τηλεφώνου σας: απευθείας στο baseband chip. Μέσω αυτής της εντολής το κινητό σας τηλέφωνο προσποιείται την «απενεργοποίησή» του και παραμένει ανοιχτό..

Βέβαια, όσο έξυπνο και αν είναι αυτό το «χακάρισμα» δεν αφήνει εντελώς ανοιχτό το κινητό σας τηλέφωνο. Ορισμένες φορές οι κατάσκοποι αφήνουν το τηλέφωνο σας σε κατάσταση αναμονής (standby) και χρησιμοποιούν απλώς το μικρόφωνο – ή αποστέλλουν pings για να αποκαλύψουν την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.

Ο John Pirc, που αποτέλεσε στέλεχος ερευνών κυβερνοασφάλειας στη CIA, δήλωσε ότι αυτές οι μέθοδοι και αρκετές ακόμη, όπως η φυσική τοποθέτηση «κοριών» σε συσκευές, επιτρέπει στις ΗΠΑ να χακάρουν και να «επανενεργοποιούν» τα τηλέφωνα των τρομοκρατών.

«Ο μόνος τρόπος για να αντιληφθείτε αυτή την «παρεμβολή» είναι εάν το κινητό σας τηλέφωνο είναι ζεστό ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένο. Αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής baseband λειτουργεί ακόμη», δήλωσε ο Pirc, που εργάζεται πλέον ως επικεφαλής σε ζητήματα τεχνολογίας για την εταιρεία ερευνών ασφαλείας NSS Labs.


pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια