Πολλοί το πίνουν το πρωί γιατί έχουν ακούσει ότι ρίχνει την πίεση. Μιλάμε φυσικά για το γκρέιπφρουτ, ένα φρούτο πολύ χαμηλό σε θερμίδες και ταυτόχρονα ...γεμάτο με θρεπτικά συστατικά.
Καταρχήν μας δίνει ενέργεια λόγω των φυσικών του σακχάρων. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυσικών καροτενοειδών, όπως το λυκοπένιο, το β- καροτένιο καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά.
Περιέχει πολλές φυτικές ίνες και φυσικά νερό. Τα οφέλη του για την υγεία πολλά και αποδεδειγμένα. Έτσι, εξαιτίας του νερού και των φυτικών ινών που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της δυσκοιλιότητας, στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και την αποφυγή αφυδάτωσης.
Παράλληλα, τα υψηλά ποσά βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών το καθιστούν ένα φυσικό φάρμακο για το καρδιαγγειακό μας σύστημα και όχι μόνο. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard δεν επηρεάζει σημαντικά το σάκχαρο και τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Επιπλέον σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία η κατανάλωση εσπεριδοειδών όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου σε γυναίκες, καθώς από μελέτες φάνηκε ότι εκείνες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες εσπεριδοειδών είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Από την Κατερίνα Κουρουπάκη, επιστημονική συνεργάτη
neadiatrofis.gr
Καταρχήν μας δίνει ενέργεια λόγω των φυσικών του σακχάρων. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυσικών καροτενοειδών, όπως το λυκοπένιο, το β- καροτένιο καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά.
Περιέχει πολλές φυτικές ίνες και φυσικά νερό. Τα οφέλη του για την υγεία πολλά και αποδεδειγμένα. Έτσι, εξαιτίας του νερού και των φυτικών ινών που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της δυσκοιλιότητας, στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και την αποφυγή αφυδάτωσης.
Παράλληλα, τα υψηλά ποσά βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών το καθιστούν ένα φυσικό φάρμακο για το καρδιαγγειακό μας σύστημα και όχι μόνο. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard δεν επηρεάζει σημαντικά το σάκχαρο και τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Επιπλέον σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία η κατανάλωση εσπεριδοειδών όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου σε γυναίκες, καθώς από μελέτες φάνηκε ότι εκείνες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες εσπεριδοειδών είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Από την Κατερίνα Κουρουπάκη, επιστημονική συνεργάτη
neadiatrofis.gr
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!