HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο απόηχος της ανακοίνωσης του Λακασά – Τελικά ο νέος είναι ωραίος;


Καλημέρα και καλό μήνα στην παρέα! Όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζουμε στις εκλογές θ’ ακούμε και θα διαβάζουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα στα τοπικά ΜΜΕ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Όπως έγινε τo περασμένο Σάββατο με την επίσημη δήλωση του κ. Νίκου Λακασά στα τοπικά ΜΜΕ, με την οποία εξεδήλωσε την επιθυμία του να κατέβη ως υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2023. (Διαβάστε εδώ)

Γιατί τώρα και όχι αργότερα;

Η αλήθεια είναι ότι όσοι ασχολούμαστε με τα τοπικά και την πολιτική γνωρίζαμε για την βούληση του Νίκου Λακασά να θέσει υποψηφιότητα ως Δήμαρχος στις εκλογές του ’23, κι έτσι η προχθεσινή επίσημη δήλωσή του δεν μας αιφνιδίασε. Ωστόσο κυκλοφορούσε όλο αυτό τον καιρό, μάλλον από τους πολιτικούς του αντιπάλους, η φήμη πως τελικά ΔΕΝ θα κατέβη γιατί δεν μπορεί ή δεν θα καταφέρει να κάνει ψηφοδέλτιο κ.α.

Με την δήλωση του όμως ο Νίκος Λακασάς βάζει τέλος σε όλο αυτό και πλέον επίσημα μπορεί να κάνει τις επαφές του και τον προγραμματισμό του χωρίς ν’ ακούει όλη αυτή την φημολογία ως αντεπιχείρημα. Γιατί όμως διάλεξε την εθνική γιορτή ως ημερομηνία της ανακοίνωσή του; Έχει άραγε κάποια σημειολογική σημασία;

Η άποψή μας είναι πως όχι. Αλλά του δίνει μεγάλο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων συνυποψήφιων του στο παιχνίδι των εντυπώσεων, και αρκετό (και πολύτιμο) πολιτικό χρόνο να… «στηθεί» όπως πρέπει, αρκεί να χειριστεί σωστά και έξυπνα τον χρόνο αυτόν.

Από την άλλη, όσοι γνωρίζουμε προσωπικά τον Νίκο Λακασά, ξέρουμε πως είναι ένας άνθρωπος που δεν κάνει τίποτα στην τύχη, και χωρίς να το μελετήσει καλά! Απόδειξη είναι το κείμενο της επίσημης δήλωσης, το οποίο είναι πολύ προσεγμένο και έχει πολλά φανερά αλλά και κρυφά μηνύματα προς συγκεκριμένους παραλήπτες.

Ο Νίκος δεν είναι ένας ακόμη τυχαίος φιλόδοξος νέος που απλά ξύπνησε μια μέρα και αποφάσισε ν΄ ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση. Μην ξεχνάμε πως την υπηρέτησε για πέντε ολόκληρα χρόνια, και μάλιστα από την πλέον νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα, στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και στο πλευρό του Κώστα Δημόπουλου. Άρα, πρέπει να παραδεχθούνε κάποιοι που συνεχίζουν να τον αμφισβητούν (για τους δικούς τους λόγους βέβαια) ότι γνωρίζει καλά την διοίκηση ενός Δήμου.

Ο απόηχος…

Όσοι γνωρίζουν καλά το νέο εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ξέρουν πως όσο αυξάνονται οι υποψηφιότητες, τόσο απομακρύνεται το όνειρο της πρώτης Κυριακής. Επομένως κατ’ αρχήν από αυτό το γεγονός και μόνο χαλάει η… «σούπα» όπως έγραψα και πιο πάνω.

Η επίσημη λοιπόν προχθεσινή δήλωση του Νίκου Λακασά ταρακούνησε αρκετά το τοπικό πολιτικό σκηνικό. Ο νέος «παίκτης» στο παιχνίδι των εκλογών, θ’ αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, και ίσως στο τέλος παίξει και ρυθμιστικό ρόλο στο αποτέλεσμα.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολιτικοί του αντίπαλοι, γι’ αυτό και η πρώτη τους αντίδραση ήταν ν’ απαξιώσουν το γεγονός και να μην δείξουν πανικό. Ωστόσο όσο θα περνάει ο καιρός, θα βλέπουν πως αυτό δεν θα λειτουργήσει, και πως θα πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο να λειτουργήσουν προεκλογικά. Πρέπει να βάλουν πια και την δεύτερη Κυριακή στον σχεδιασμό τους και να δημιουργήσουν από τώρα γέφυρες που θα τους φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης.

Οι παλιοί και δοκιμασμένοι αντίπαλοι του Νίκου Λακασά έχουν ν’ αντιμετωπίσουν έναν νέο, ακούραστο και με όραμα υποψήφιο. Του επόμενους μήνες θα δούμε ποιος θα πείσει τους δημότες της Βόρειας Πιερίας για το όραμά του.

Το ματς των εκλογών στην Βόρεια Πιερία άρχισε ν’ αποκτά ενδιαφέρον. Να είστε σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε εκεί και θα το παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό. Γιατί μπορεί ο παλιός να είναι αλλιώς, αλλά όπως φαίνεται και ο νέος είναι ωραίος…


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Κιάφας, Τσαρούχας και Παπαθανασίου στο ίδιο τραπέζι; Κάτι γίνεται ή κάτι ψήνεται;

Αλήθειες και ψέματα για τις δημοσκοπήσεις

Περι δημοσκοπήσεων ο… λόγος! Τί είναι νόμιμο και τι είναι ύποπτο; Πως ξεχωρίσουμε την αλήθεια;

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Μήπως βιάστηκε ν΄ανακοινώσει υποψήφιους ο κ. Πέτρος Κιάφας; Μέσα σε 24 ώρες χαιρέτησαν ήδη 2

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ: Τι θ’ αποφασίσει ο Βαγγέλης Λαγδάρης μετά τις πιέσεις που δέχεται;

Δεν αφήνει μέρα χαμένη ο Νίκος Τσακιρίδης. Ψάχνει καθημερινά συμμαχίες και συνεργασίες. Πόσα «ΝΑΙ» και πόσα «ΟΧΙ» εισέπραξε μέχρι τώρα; Τι φταίει;

Καρυπίδης & Μπιτόπουλος τι εννοείτε όταν λέτε "Καιρό είχαμε… Για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά..";


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια