Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 13 Φεβρουαρίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)

Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

13 Φεβρουαρίου

Γεγονότα


1955-Συντελέστηκε η προσωρινή διανομή των αγροκτημάτων Βροντούς-Κουντουριώτισσας και Καλυβίων Χαράδρας-Αρωνά. (Μακεδονικός Αγών, 13-2-1955, σελ. 1).

1960-Βαρύτατος χειμώνας ενέσκηψε στην Πιερία, με σφοδρές χιονοπτώσεις και δριμύτατο ψύχος. Στην Ελαφίνα και στα Ρυάκια λύκοι κατασπάραξαν πρόβατα και σκυλιά. (Νέα Εποχή, 13-2-1960, σελ. 4)

1976-Αναγνωρίζεται από το Πρωτοδικείο Κατερίνης η ίδρυση του Αγροτικού Συλλόγου Νομού Πιερίας με έδρα την Κατερίνη. (Νέα Εποχή. 21-2-1976, σελ. 4)

1978-Καταρτίζεται σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Πιερίας, με πρόεδρο τον Γεώργιο Αθανασιάδη. (Μακεδονικός Αγών, 25-2-1978, σελ. 2)

1999-Ανακαλύφθηκε το ιερό του Διός στο Δίον. Τα ευρήματα παρουσιάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στη 12η συνάντηση των αρχαιολόγων για το ανασκαφικό έργο του έτους, από τον επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας στο Δίον, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

2013-Οι πολίτες της Πιερίας ζητούν την άμεση αναστολή της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου και των πλευρικών διοδίων της Λεπτοκαρυάς με προοπτική την κατάργησή τους. Οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες και «επέτρεψαν» για περισσότερη από μία ώρα την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Προηγήθηκε συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Παμπιερικής Επιτροπής Αγώνα  στην Κατερίνη, όπου απηύθυναν χαιρετισμό οι δήμαρχοι Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού, Δίου-Ολύμπου, εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας και εκπρόσωπος του δήμου Κατερίνης. Στην Παμπιερική Επιτροπή συμμετέχουν οι τρεις δήμοι της Πιερίας, η αντιπεριφέρεια και όλοι οι φορείς του νομού. (enet.gr, 13-2-2013)

Έφυγαν

Θάνος Καρατσίδης
1977-Την τελευταία του πνοή αφήνει ξαφνικά σε ηλικία 50 ετών ο συμβολαιογράφος Θάνος Καρατσίδης από το Δομένικο Ελασσόνας, πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών (από το 1976) και εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Πιερίας (1964-67). Ως πρόεδρος της Εστίας συνέβαλε στην επιτυχία του Φεστιβάλ Ολύμπου. (Μακεδονικός Αγών, 19-2-1977, σελ. 1)

2001-Πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών ο Αστέριος Ζαρκανέλας, πρόεδρος της Κοινότητας Καρίτσας το 1964-67.

Έγιναν κι αυτά

1955-Στις αρχαιρεσίες που γίνονται στο Σωματείο Αρτεργατών Κατερίνης “Νέα Εποχή”, πρόεδρος εκλέγεται ο Στέφανος Ψαρράς.  (Μακεδονικός Αγών, 13-2-1955, σελ. 2).
1955-Στη γενική συνέλευση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πιερίας αποφασίζεται η ανασύσταση του Δ.Σ. με πρόεδρο τον Γεώργιο Γεωργουλή και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Πολίτη. Τακτικοί αντιπρόσωποι εκλέγονται οι Πασχάλης Τερζής (στην ΠΑΣΕΓΕΣ) και Γεώργιος Γεωργουλής (στην ΚΥΔΕΠ).  (Μακεδονικός Αγών, 21-2-1955, σελ. 1)


1966-Εγκαινιάζονται τα ακτινολογικά εργαστήρια των Γ. Καϊταρτζή και Μιχαήλ Μαργαριτίδη στο ισόγειο του νεοδμήτου Μεγάρου του Σάββα Νερόπουλου. (Νέα Εποχή, 19-2-1966, σελ. 4)

1998-Μαρμάρινο κεφάλι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τραϊανού, επιγραφές που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 2ο π. Χ. αιώνα και νομίσματα  ανακαλύφθηκαν από την αρχαιολογική ομάδα του καθηητή Παντερμαλή στο Δίον.  (Τα Νέα, 13-2-1998, Ρ03)


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.